88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת דבש

עוגת דבש
מכל עוגות הדבש זוהי  הקלאסית והאהובה ביותר על בני משפחתי, ואני מכינה אותה כבר שנים רבות, היא פופית, רכה ומבושמת במידה.
 אם יש ילדים קטנים, אפשר לוותר על האגוזים, או לפזר אותם רק על מחצית העוגה, הם נראים היטב על פני העוגה, ואפשר גם להוציא אותם.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
חומרים לעוגת הדבש שלי:
 
5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
1 כוס דבש איכותי
5 כפות שמן
כפית שטוחה סודה לשתיה
1/2 שקית אבקת אפיה 
2  + 3/4 כוסות קמח רגיל 
כוס מים רותחים, לחלק לשניים, (לתה ולקפה)
  3 שקיקי תה רגיל בחצי כוס מים
כפית גדושה נס קפה בחצי כוס מים  
כפית שטוחה קינמון
קורט ציפורן טחון.
 לעיטור אגוזי מלך או פקאנים
* תבנית חד פעמית גדולה ועמוקה, משומנת קלות.
**לחמם תנור לחום עליון ותחתון (לא טורבו) ל -170 מעלות.
 
 אופן הכנה:
 
1. להרתיח כוס מים, לחלק בשתי כוסות, באחת להוסיף את שקיקי התה, בשניה נס קפה, וסודה לשתיה. כדאי בכוס גדולה או קערית עמוקה מעט, כי הסודה תוססת וזה עלול לגלוש.
2. להקציף חלבונים, להוסיף מחצית מהסוכר תוך כדי הקצפה. לשמור בצד.
3. להקציף חלמונים, עם מחצית הסוכר הנותרת, להוסיף השמן, הדבש, התבלינים, לאט לאט, ותוך כדי הקצפה מתמדת, להוסיף את הקמח, אבקת אפיה, והנוזלים. תה (אם המים נספגו, לסחוט את שקיקי התה, ואם יש פחות מחצי כוס, להוסיף מים, לכדי חצי כוס), ונס קפה עם הסודה לשתיה והשמן. להקציף עד לתערובת חלקה, ללא גושים,
4.  להאט את פעולת הלישה עד למינימום, להוסיף לעיסת הבצק כ- שליש מקצף החלבונים , תוך כדי הקצפה, לכבות את המיקסר, ואת יתר הקצף להוסיף ולערבב בעדינות בתנועות קיפול בכף עץ,  עד שיבלע לתוך העיסה.
5. לשמן  קלות, תבנית חד פעמית גדולה ועמוקה, להניח על רשת התנור, (שלא תתקפל  מהכובד עם העוגה בתוכה), 
לצקת לתוכה את עיסת הבצק, להחליק את פניה, לפזר מעל חצאי אגוזי מלך, או פקאנים,
6. לאפות בתנור שחומם מראש ל - 170 מעלות, עד שהעוגה תפוחה ואפויה היטב, לבדוק עם קיסם יבש, אם היא אפויה די הצורך. אם הקיסם יוצא יבש, לכבות התנור. להוציא את התבנית, בעודה על הרשת, לצנן. לכסות ברדיד אלומיניום,
העוגה משתבחת אפילו אחרי כמה ימים, אם נשאר משהו...
 
שנה טובה ומתוקה
 
פורסם לראשונה  18.9.2005
 
 
 
 
 
 
 
 
 
עוגת דבש בקישוט שבבי שקדים  ומעט אבקת סוכר
 
 
 
 
 
 
 
 
עוגת דבש אפויה בתבנית עגולה וגבוהה (28) 
בקישוט אגוזי מלך, שקדים ומטבעות שוקולד מריר / חלב     
 
                                                                     
       
לשמור מכוסה בטמפרטורת החדר 
                                                                 

                       אפשר להקפיא עטוף וסגור היטב       

                                         

                                                                                       
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת