33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

מרק חמציץ מהמטבח הרוסי

מרק חמציץ מהמטבח הרוסי


מרק החמציץ - עשוי ברובו מירק ששמו גם חומעה רחבת עלים באנגלית הינו מכונה Sorrel  חמציץ (או שְצ`אַבֵל ברוסית) הינו ירק מאוד פופולארי במדינות מזרח אירופה ובעיקר ברוסיה. מרק חמציץ- הוא  לא סתם מרק אלא סוג של בורשט. בורשט ירוק וחמוץ. הצרפתים מכינים מהחמציץ רוטבים לדגים.
המרק מכיל לרב תפוחי אדמה , הירק , לפעמים עושים אותו בציר עוף או בקר ומגישים עם נתחי בשר, אני מעדיפה את הגרסה הצמחונית. נהוג למזוג לתוך המרק ביצה ומקשקשים ובנוסף מגישיםעם המרק ¼-½ ביצה קשה
נהוג לאכול את המרק חם או קר בתוספת כף שמנת ורבע ביצה קשה. 

 
החמציץ שטוף ומנוקה 

ככה זה נקנה

דרגת קושי: קל
זמן ההכנה|: 20 דקות
זמן בישול: כ-30 דקות
מספר מנות: כ-8 מנות (סיר של 4 ליטר)

 

המצרכים 
1 בצל לבן קצוץ דק
1 בצל סגול קצוצץ דק
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
1 חבילה עלי חמציץ קצוצים גס כולל הגבעולים
2 ביצים טרופות
מעט שמן לאידוי הבצל 
2 בצים 
ביצים קשות 
לתיבול :
מלח, פלפל שחור טחון טרי, 1-2 כף אבקת בתית טבעית לחלופין להשתמש בציר מרק או אבקת מרק


ההכנה

 מאדים בצל במעט שמן 
מוספים תפוחי אדמה וכ-3 ליטר מים מבאים לרתיחה,
ומוספים תפוחי אדמה והתבלינים 
מוספים מים קצת יותר מכיסוי תכולת הסיר. 
מבשלים עד ריכוך תפוחי האדמה והגריסים 
מוסיפים את החמציץ ומבשלים עד שינוי צבע העלים (כ5 -6 דקות) 
טורפים בקערה 2 ביצים 
מוספים לסיר דרך מזיגה במסננת צפופה תוך ערבוב המרק.
הביצה צריכה חהיות בפיסות כמו אטריות. 
טועמים ומשפרים תיבול. 
מגשים עם רבע ביצה קשה ויש המוספים גם כף שמנת חמוצה. 

שינוי צבע העלים לאחר מספר דקות בישול 

הערה 
מידת חמיצות המרק תלויה בכמות החמציץ, 
אני אוהבת בחמיצות מתונה ולכן לא משתמשת בגבעול שבקצה העלה. 

דיאטלי
לכל סיר המרק 780 קלוריות 
למנה בחלוקה ל8 לא ביצה קשה ושמנת : כ- 90 קלוריות 
נקודות שומרי משקל למנה ללא ביצה קשה ושמנת: 1 נקודת שומרי משקל 




אותה הגברת בשינוי האדרת 

*ניתן להוסיף בשלב הוספת תפוחי אדמה  כוס גריסי פפנינה
*הגרוזינים מוספים למרק בורגול גס 
*יש המכינים עם עוף או נתחי הודו שמוספים יחד עם תפוחי אדמה
ומבשלים כשעה לפני הוספת החמציץ 
לטבעונים
במקום ביצים תוספו גריסים או בורגול ותסמיכו עם מעט קורנפלור.



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת