33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

סתיו בחלונות....

שילוב של עונת הסתיו ומזג אויר גשום הוא הרבה פעמים סימן לחורף גשום, לגשמים טובים ,שפע וברכה על פני הארץ. 

בימים גשומים אני הכי אוהבת להיות בבית ,מתחת לשמיכות ,לאכול מאכלים חמים ,עשירים בטעמים ולהינות מהגשם הניתך בחלונות... למרות שגחמה זו מתקיימת בעיקר בימי שבת כשכולם בבית....אז אוכלים חמין.

בימים גשומים אחרים אני מתלבשת היטב ,בסגנון שכבות והולכת לקליניקה,מדליקה תנור ספירלה המעניק חום רך בחדר ,ועובדת בכייף עם אנשים. 

כיום שאנו הורים לשני חיילים,  , גם בימים גשומים וסוערים נעשה הכל ,לפנק,לתת ולנסוע לכל מקום בו הם נמצאים.

עונת הסתיו, הינה זמן טוב לארגן את הבית ואת המטבח לקראת החורף, אירגון רשימת הקניות במרכיבי מזון המאפיינים את עונת החורף, רכיבים חמים, בעלי טעמים עמוקים, המזינים ויוצרים אנרגיה חמה לגוף...להוסיף:

קטניות : גרגרי חומוס, מגוון שעועיות כלבנה, מנומרת, אדומה, שחורה, מש, עדשים שחורים וירוקים וכתומים....

פחמימות מורכבות: בורגול, אורז מלא, חיטה, גריסים, איטריות כוסמין, קמח כוסמין, קמח חומוס ועוד. 

תבלינים חמים ככורכום, קארי, ריחן, כמון, אורגנו, חווא'ג , הל, קנמון, גי'נג'ר ועוד. 

ועוד ברשימה תה ירוק , בתפזורת,בטעמים של גי'נג'ר, לואיזה, נענע....

ירקות כתומים : כדלעת ערמונים, דלעת ספגטי, בטטה...

ירקות ירוקים : עלי קייל, ארגולה, ברוקולי, סלרי , עלי תרד ומנגולד..

אחד הנושאים החשובים בבריאות החורף הוא התזונה . כשאנו מתאימים את התזונה שלנו לעונות השנה הגוף מתחזק ומתחסן, יכולת הגוף להתמודד עם מזג האויר, קור, צינה, צמרמורות ולעיתים חולשה ושינויי מצב רוח, היא יותר טובה ומעלה את סימני הבריאות והויטליות שלנו. 

בקיצור חשוב לי להדגיש ולומר שבתקופת הסתיו והחורף ,כדי לחזק את מערכת החיסון ,תאכלו מזון מבושל,או מאודה,תבשלו מרקים, תנסו לשלב בסלטי ירקות שלכם קיטניות מונבטים ומבושלים, קוביות של ירקות מבושלים כבטטה, שעועית ירוקה, פרחי כרובית וברוקלי מאודים, נבטים מסוגים שונים.....

אשתף אתכם במתכונים שאני אוהבת להכין ולאכול בתקופת זו...

אורז מלא ברוטב אדום ושעועית ירוקה.... 

האמת היא שלמדתי את התבשיל מהבן שלי הגדול שהכין את המנה עם אורז לבן ובאופן אחר , אני שיניתי והתאמתי למנת חורף. 

חומרים :

1 כוס אורז מלא עגול

4 כוסות מים

כוס שעועית ירוקה קפואה

1/2 כוס עגבניות מרוסקות

1 בצל קצוץ

2 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, קורט פלפל לבן, קורט כמון,

1/4 כפית פפריקה אדומה ,במידה ואוהבים פיקנטי אז להוסיף פפריקה חריפה.

לבחירה תבלין קארי לירקות או חווא'ג עם דורה...ניתן לרכוש בחנות תבלינים. 

כמות התבלינים יכולה להשתנות לבחירתכם ..אוהבים מלוח, פיקנטי,חריף תוסיפו יותר. 

אופן הכנה: 

בסיר רחב לטגן את הבצל עם 2 כפות שמן זית , עד שמזהיב. 

להוסיף את רוטב העגבניות ולבשל מספר דקות עד שרותח,להוסיף את השעועית ולבשל עוד מספר דקות, 

להוסיף את האורז ואת הנוזלים...לתבל, לערבב לטעום ולהוסיף תיבול אם צריך....ולסגור את הסיר ולבשל כ 45 דקות עד שהנוזלים מתאדים. 

בתאבון. 

 באמתחתי עוד מספר מתכונים לשתף...מקווה בקרוב. 

אשמח לדעת אם ניסיתם ...ספרו לי בבקשה.  

ערב טוב גשום וקר , 

אתי. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת