33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

קנאפה / כנאפה - Knafe

קנאפה או כנאפה (איך שתרצו... בערבית: كنافةזוהי מנה עות'מאנית מתוקה

לפני כשבוע פלוס מינוס הייתי בפסטיבל העוגות בקסרטה – cakefest italia והשתתפתי ב"קורס קנאפה" של רוסלה מונטולו "אלף לילה ולילה", מעבר להיותה שפית שכיף לעבור אצלה קורס היא גם אישה מרתקת!  (בתמונות רוסלה במהלך הקורס והקנאפה שהכינה לנו). מיקום הפסטיבל היה באיזור שנקרא סאן לאוצ'ו, על קסרטה וארמון המלוכה שלה תוכלו לקרוא ברשומה הזו.

 

Rossella Mòntolo  Rossella Mòntolo

 

רוסלה הכינה את הקנאפה שלה מבצק פילו שפרסה כמו טלייטלה כיוון שלא היה בהשגתה להכין את המנה עם קדאיף, עדכנתי אותה איפה אפשר למצוא את הקדאיף באיזור.

מאז ישב לי מלאך קנאפה קטן על הכתף ושאל אותי "נו מתי תכיני? נו מתי תכיני?

אתמול היה האלווין (פה חוגגים היום את יום כל הקדושים ומחר את יום כל המתים) אז היום הכנתי מנה כתומה  

 

מצרכים לקנאפה (תבנית עגולה בקוטר 32 ס"מ + תבנית פיירקס קטנה):

450 גרם שערות קדאיף

150 גרם חמאה מומסת

 

מצרכים למלית:

במקור את הקנאפה מכינים עם גבינת עיזים, אז אם יש באפשרותכן/ם להשיג אחת כזו כדאי להשתמש ב-600 גרם גבינת ריקוטה עיזים.

אם אין באפשרותכן/ם למצוא אחת כזו, עשו כמוני והשתמשו ב-200 גרם מוצרלה מבאפלו קרועה לפיסות קטנות + 250 גרם גבינת ריקוטה מחלב פרה ו-250 גרם ריקוטה מחלב באפלו.

אני הוספתי את המוצרלה מבאפלו כדי שהתוצאה תהיה דומה יותר לקנאפה שמוכרים בקונדיטוריות הערביות - אנחנו אהבנו את מה שיצא 

 

לצבע הכתום:

כחצי כפית צבע מאכל ג'ל כתום של חברת WILTON, ומעט מהחמאה המומסת (בערך כף-שתי כפות).

 

מצרכים לסירופ (להכין לפני הכל על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר ויתמצק מעט):

500 גרם סוכר חום

300 מ"ל מים

1 מיץ מלימון סחוט טרי

2 מקלות קינמון

3 כוכבי אניס

6 מסמרי ציפורן

תמצית מי ורדים – מספר טיפות, לפי הטעם

 

מצרכים לקישוט:

פיסטוקים קצוצים (50 גרם או יותר - לבחירתכן/ם)

 

אופן הכנת הסירופ:

לבשל את הסירופ על אש קטנה עד שהסוכר נמס (5-10 דקות בערך) תוך כדי ערבוב מדיי פעם.

להניח בצד עד שהקנאפה עצמה מוכנה.

לפני מזיגת הסירופ על הקנאפה יש לסנן את הסירופ מהתבלינים.

 

אופן הכנת הקנאפה:

להפעיל תנור בחום של 160°C.

לחתוך את שערות הקדאיף ולהפריד ביניהן.

להוסיף את החמאה המומסת ולערבב בידיים תוך כדי הפרדה של הקדאיף כדי שתהיינה אווריריות.

להבריש את התבנית במעט מהמחמאה הכתומה שהכנתן/ם ועליה לסדר כמחצית מכמות הקדאיף.

לשים את תערובת הריקוטה מעל ולפזר ביד חופשית את קרעי המוצרלה.

לכסות מעל בכמות הקדאיף שנותרה, להדק מעט בעזרת הידיים ולהכניס לתנור לאפייה של 30-40 דקות.

כשהקדאיף משחימות להוציא את התבנית מהתנור, להפוך את הקנאפה לצלחת הגשה ולמזוג מעל בעדינות מהסירופ המסונן, לפזר פיסטוקים קצוצים ולהגיש באהבה עם כוס תה/קפה יש להגיש את המנה בעודה חמה.

* אני הפכתי את הקנאפה והחזרתי לתבנית כי היה לי זמן בין ההכנה להגשה.

 

לבריאות, בתיאבון וחגים שמחים לכולנו! 

 

קנאפה / כנאפה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת