2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

לחמניות מקמח כוסמין וקמח לבן ...

כידוע לכם אני אוהבת לאפות את רוב הלחמים שלי בבית ,אין כמו אפיית בצק שמרים בבית ,

הריח שמתפשט ,הטריות של הלחם או הלחמניות ,הכל טרי נקי והסיפוק הוא גדול ,

אני מצרפת לכם מתכון של לחמניות נהדרות חצי חצי חצי קמח כוסמין חצי קמח לבן ,הלחמניות רכות ,קלות ,

אווריריות וטעימות מאוד ,כמובן שניתן להקפיא ולהפשיר את הכמות הרצוייה בטמפרטורת החדר .

יוצאות בערך 20 לחמניות תלוי בגודל ,אני הכנתי חצי כמות .

מצרכים:

1/2 קילו קמח לבן (31/2 כוסות )

1/2 קילו קמח כוסמין (31/2 כוסות)

11/2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

1 כף מלח

21/2 כוסות מים חמימים (במידת הצורך להוסיף עוד 1/2 כוס מים )

למריחה על הלחמניות: 

1 ביצה +מעט  שומשום

 הכנה:

בקערת המיקסר מערבבים את שני סוגי הקמח באופן אחיד ,מוסיפים את השמרים ,סוכר ,שמן ,מים בהדרגה ומתחילים ללוש עם וו לישה ,מוסיפים את המלח ,

לשים במשך 10 דקות הבצק צריך להיות רך ונעים .מכסים את הקערה ומשאירים לתפוח עד להכפלת הנפח כשעה וחצי .

מוציאים את הבצק מהקערה ,טופחים מעט להוצאת בועות האוויר.

מחלקים את הבצק לעיגולים ויוצרים לחמניות בצורה הרצויה .

מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ,מברישים

בביצה, מפזרים שומשום ומתפיחים את הלחמניות כ- 20 דקות נוספות.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20-25 דקות

עד להזהבה .לחמניות יוצאות קלות רכות וטעימות מאוד .

תפוחות ושמנמנות ..

ומוכנות ...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת