66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

עוגת ג'רבו

עוגת ג'רבו

געגועי לבית הורי פורצים מידי פעם ואז אני נזכרת במטעמים שאימי ז"ל היתה מכינה. זו אחת העוגות הטעימות שכיכבו בבית בתקופת החגים.לצערי אין לי את המתכון של אימא. (לא אהבתי אז את המטבח) ניסיתי לשחזר לפי מתכון של דודתי וקצת נעזרתי מהרשת העוגה טעימה מאודדד. נשמרת במקרר וטובה בהקפאה. הרבה טירחה בעוגה הזו אבל שווה את המאמץ.

 

המצרכים לבצק:

500 גרם קמח

חצי כוס מיץ תפוזים/ מים

כף מיץ לימון +חצי לימון מגורד

כף בהריון סוכר

25 גרם שמרים/כף יבשים

300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

3 חלמונים

למילוי:

200 גרם אגוזים קצוצים דק

200 גרם סוכר

3 חלבונים.

למריחה על הבצק:

כוס ריבה (איזה שתבחרו )אני השתמשתי בריבת שזיפים שהכנתי בבית.ואם הריבה סמיכה מוסיפים לה 2 כפות מים חמים.

לציפוי:

3 כפות קקאו

150 גרם אבקת סוכר

חצי כפית א' קפה נמס.

3 כפות שמן.

3 כפות מים רותחים. 

(לפי המתכון של קרין גורן) אמא ז"ל לא היתה מצפה את העוגה רק בוזקת עליה א' סוכר כשהתקררה.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לשים את הקמח, החמאה, הסוכר, מיץ לימון ,גרידת לימון, מיץ תפוזים ולערבב כמה דקות עד שנוצרת תערובת פירורית מוסיפים את השמרים והחלמונים ולשים עד קבלתבצק רך. להניח את הבצק בנילון ולהכניס למקרר לשעתיים.

אופן הכנת המילוי:

מערבבים את הסוכר והאגוזים.

מקציפים את החלבונים לקצף יציב.

בתנועת עטיפה מערבבים את האגוזים לקצף שהכנו.

הרכבת העוגה:

לחלק את הבצק לשלושה חלקים שווים.למרוח תבנית מרובעת במעט חמאה.

לרדד את הבצק ולמרוח במחצית מהריבה, על הריבה למרוח מחצית מהקצף והאגוזים.

לרדד עלה שני ולהניח אותו על מילוי שבמגש,למרוח שוב בריבה ואגוזים.

לרדד את החלק השלישי של הבצק. ולדקור את הבצק במזלג. (כדי שלא יתרומם בשעת האפיה)

אופים ב180 מעלות כ30-35 דקות. ומצננים.

הכנת הציפוי:

כאמור אפשר לפזר א' סוכר ואפשר לשים ציפוי שוקולד. פשוט לערבב במטרפה ידנית את חומרי הציפוי ולמרוח על העוגה שהתקררה בינתיים.

מאחסנים בכלי סגור במקרר (אל דאגה העוגה משתבחת אחרי כמה שעות במקרר)

העוגה טובה בהקפאה.

בהצלחה ושבת שלום

שלכם מכל ה  טובה

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת