00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

מטבוחת חצילים

טוב תקשיבו תקשיבו, את המתכון הזה למדתי ממאמא מרוקאית שגם במקצועה היא טבחית בבית אוכל!

כשביקרתי את אחותי שנשואה באושר רב לבעלה כבר כמעט 30 שנים, הגיעה חמותה ג`ורג`ט וכיאה לכל אמא מרוקאית היא הביאה איתה אולי 20 קופסאות עם סלטים שונים, אני כמובן הייתי חייב לטעום מהכל.

כשטעמתי מהסלט הזה קפאתי מרוב שהוא היה טעים לי ומסתבר שזה סלט כל כך פשוט להכנה שמעכשיו הוא הפך להיות קבוע אצלי!

מצרכים:

2 חצילים קלופים זברה וחתוכים לקוביות של ס"מ

2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

שיניים מראש שום

פלפל ירוק חריף (מי שלא אוהב חריף יכול להחליף לפלפל ירוק רגיל)

שלושת רבעי כוס שמן 

2 כפות פפריקה מרוקאית

כפית כמון

כף סוכר

מלח

אופן ההכנה:

בסיר על אש גבוהה  מחממים חצי מכמות השמן ומכניסים את החצילים לטיגון, לאחר 5 דקות מוסיפים את העגבניות והשום לעוד 10 דקות כשמידי פעם מערבבים.

מכניסים את התבלינים ושאר השמן ומערבבים, מעבירים לאש נמוכה וסוגרים מחסה לעשרים דקות, פותחים מכסה ומערבבים ומשאירים על האש לעוד שעה.

לאחר שעה עם כף עץ, מערבבים ותוך כדי מרסקים את הכל בגסות.

ממשיכים בצמצום עד שמקבל מרקם של מטבוחה (בערך שעה וחצי מתחילת הבישול)

קחו חלה ותהנו!!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת