00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

קובה סלק

13/11/2014

אין על קובה!! גדלתי עליו מכל המינים בכל הצבעים ובכל הטעמים!

המעטפת המדוייקת, המלית המפתיעה עם המרק הטעים!! זה שילוב מנצח!!

קבלו מתכון טעים טעים טעים לקובה סלק אסלי!

מצרכים למעטפת:

קילו סולת

 מים חמימים בערך 3-4 כוסות - אמור להיות בצק נוח לעבודה

חצי כפית פלפל שחור טחון

כף גדושה אבקת מרק עוף

מלח

ביצה

אופן ההכנה:

מערבבים את כלל התבלינים עם הסולת ומוסיפים את המים ומניחים בצד למנוחה.

מצרכים למלית:

בצל גדול

חופן פטרוזיליה

2 כפיות גדושות בהרט

מעט נענע

2 כפות פירורי לחם

מלח ופלפל

חצי קילו בשר טחון

אופן ההכנת המלית:

במעבד מזון טוחנים את הבצל והעשבים ומעבירים למסננת, בקערה מערבבים את שאר המרכיבים, סוחטים את תערובת הבצל והעשבים מהנוזלים ומוסיפים לקערה ומערבבים.

אופן הכנת הכדורים:

מצטיידים בקערת מים ומגשים למה מים? כי הסוד הוא שהידיים יהיו תמיד רטובות אז תקפידו כל-2 כדורים להרטיב את הידיים...

לוקחים חופן מהבצק ומגלגלים לנקניק וחותכים לחתיכות בגודל כדור פינג פונג.

לוקחים כדור וממשטחים על כף היד ועם היד השניה לוקחים צביטה יפה ממלית בשר מניחים את הבצק שעל היד על האצבעות הצובטות וסוגרים את המעטפת (אם נוצר לכם חור תסגרו עם עוד מעט בצק, אם יש לכם עודף בצק שימו בצד עם שאר הבצק), שימו לב שאין אוויר בתוך הכדור כדי שהוא לא יתפרק לכם בבישול) ותניחו את הכדור על מגש עם מעט מים.

מצרכים למרק:

2 סלקים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות

דלורית קלופה וחתוכה לקוביות

חבילה קטנה של רסק עגבניות

3 כפות סוכר

חצי כפית מלח לימון

מעט נענע קצוצה

בצל קצוץ

שמן (לא זית)

אופן ההכנה:

בסיר של מרק מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את קוביות הסלק והדלורית ומטגנים כ-5 דקות כשמידי פעם מערבבים.

בקערה מערבבים את הרסק עם מלח הלימון והסוכר, מוסיפים כוס מים ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי אהבתכם (יותר חמוץ שימו מלח לימון, יותר מתוק תוסיפו סוכר)

מוסיפים את תוכן הקערה לסיר, ממלאים מים רותחים ומערבבים, מתחילים להכניס כדורים בזהירות (מפנים מקום בסיר עם כף ומכניסים כדור).

מוסיפים למעלה נענע קצוצה (לא הרבה) וסוגרים מכסה ל 40 דקות על אש בינונית.

לאחר 20 דקות בישול, תטעמו ותתקנו תיבול!

בתיאבון!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת