00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

יומן מסע , בצד השני של התקליט

הוד רוממותה האלקזר-alcazar

אמש הכנתי עוגה לחנוכת הבית של אחי,זו עוגה שאמא ז"ל נהגה להכין בארועים מיוחדים בלבד

מפאת היותה מרובת פאצ'קראיי ועתירת קלוריות להחריד, הוד מלכותה ה"אלקזר" היא מלכת העוגות,

הכנתי אותה יום קודם ואמש היא כיכבה בארוע, אמנם לא ראוי שנחתום יעיד על עיסתו,

אבל במקרה הזה אעיד גם אעיד וגם גיסתי תעיד, כי לעוגה הזאת מגיע תעוד גם בשביל הדור הבא,

פשוט אין דברים כאלה, היא שוקולדית וחמאתית באופן פלילי, מזכירה קצת טראפל אבל לא באמת,

בעלת מרקם מרנגי אגוזי אניגמטי, אנשים לא מבינים מה הם אוכלים ובכל זאת לא יכולים להפסיק,

היא שוברת (זמנית) כל דיאטה, וגוברת על כל כח (רצון) של אדם מן הישוב, כזאת היא...

בר רפאלי של העוגות, מלכת המטבח והסלון ואפילו חדר השינה כי היא לגמרי בת ז%$^&* 

היו שם בערב עוד 3 עוגות יפות וטובות והיא הב.ז. הלבינה את פניהן,

עד שהיא לא נגמרה כמעט לא ספרו את האחרות, כזאת יהירה ומתנשאת....

כל פרוסה נחלקה ל-3 חתיכות קטנות כי באמת אי אפשר לאכול ממנה הרבה, אבל חזרו וחזרו עד שתמה :-)

בקיצור הנה מתכון לפלא הזה, כשתסיימו להכין אותה תחפשו מיקלט כי המטבח יראה כמו אחרי פוגרום, 

אני חיפשתי מקלט, כי השעה היתה אחרי 2 בלילה, והמעבד מזון על כל חלקיו היה בחוץ, מלוכלך ומחכה לשטיפה,

המיקסר המקציף, הסירים של הבאן מרי, הקערות התבנית, כל המטבח כוסה בענן קקאו שהוספתי לחלבונים בעת ההקצפה,

בקיצור זירת פיגוע, 

אבל הכל חלף ונוקה ומה שנשאר זה זכר טעמה וניחוחה של העוגה המלכותית הזאת , וזכר המחמאות שנתקבלו מלא הטנא.

בא לכם גם?

אז הנה המתכון:
 

עוגת אלקזר  alcazar

לבצק-
(נקרא לזה חלק א')


6 חלבונים
כוס וחצי סוכר
150 גר' אגוזים (מלך) טחונים (אפשר בבלנדר)
3 כפות קקאו
~~~~~~~~~~~~~~
לקרם-
150 גר שוקולד מריר
4 וחצי כפות קקאו
4 וחצי כפות סוכר
300 גר' חמאה או מרגרינה
3 כפות קוניאק/ או ליקר טוב
3 חלמונים
~~~~~~~~~~~~~~
את חלק א' להקציף היטב במיקסר , חלבונים, סוכר, קקאו,
את האגוזים הוספתי בסוף ידנית. 
לצקת לתבנית גדולה
ולאפות 20 דקות בחום בינוני, להוציא, לחלק ל3 פסים ולהחזיר
לאפיה נוספת של 5 דקות.

את חומרי הקרם (בלי הביצים) לשים בבאן מארי (סיר בתוך סיר עם מים)
להמיס ולערבב היטב, וכשהכל אחיד ומתקרר קצת להוסיף את החלמונים ולערבב היטב.


כשמסמיך קצת,למרוח את הקרם בין שתי שכבות העוגה, ולמעלה ,
ולגרר קצת שוקולד לבן לקישוט,להכניס למקרר או למקפיא,
עדיף להכין יום קודם,

הנה העוגה אחרי האפיה, אחרי החיתוך, לפני ההרכבה.

בשלב הזה בונים אותה, שכבת בצק, שכבת קרם, ולבסוף הקישוט (שוקולד לבן או משהו אחר כרצונכם.

היא לא נראית כמו הבטחה גדולה ככה, ועוד בתבנית המכוערת הזאת, מכה על חטא שלא נתתי לה את הכבוד המגיע בכלי הגשה נאה

אבל פחדתי להכניס לפריזר כלי זכוכית וכשהוצאתי פחדתי להעביר...

אז הוגשה כמו אחרונת הפושטיות ובכל זאת היו לה קופצים, כי מרגע הפריסה מתגלה כל ההדר והתואר, ומרגע הטעימה

הופכים שבויים שלה.

 

 

זהו, שיתפתי ונתתי את המתכון בשלמותו, לא החסרתי שום פרט זה מתכון מרומניה לא מפולניה, ככה שאם תפעלו ככתוב יצליח לכם.

ובעניין החלמונים שמוכנסים לקרם לכאורה בלי בישול אין חשש כי הם כן מקבלים מכת חום ,

ודורות של אוכלי אלקזאר ידועים וידועים פחות שרדו את הדבר הזה בגבורה ובשלום .

 

מצאתי ברשת תמונה , ונראה שאמא היתה די נאמנה למקור
 


לשאלה מהיכן נתקבל שמה , חקירה ברשת העלתה
שיש בסביליה מלון שנקרא alcazar 

ואני מנחשת שהיא נולדה בו, 
אינני יודעת אם זו רשת או מלון יחיד.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פ נ ל ו פ ה אלא אם צויין אחרת