00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תופרת חלומות

מתכון ניוקי ביתי ברוטב קוקוס-שום

היום הכנתי ניוקי. האמת היא שאת הבצק הכנתי כבר אתמול, כשגיליתי בערב שלא השתמשתי בשני תפוחי אדמה שהתבשלו עבור הפירה של אמש.

הבצק חיכה במקרר עד לצהריים והיה נוח לעבודה.

בצק:

2 תפוחי אדמה מבושלים ומיובשים מנוזלים. מעוכים לפירה.

1 ביצה

4 כפות סולת או פולנטה

קמח כוסמין- כמה שלוקח ליצירת בצק שקל לעבוד איתו, על גבול הרטוב.

תבלינים: כפית מוסקט, כפית מלח, פלפל שחור גרוס, ומה שמתחשק (כמון למשל).

להניח בקרור לפחות שעה.

 

לעבוד על משטח מקומח- לקחת חופן נאה מן הבצק לגלגל לגליל על הקמח. לחתוך לפרוסות ברוחב 1-2 ס"מ, ואח"כ לחתוך שוב באמצע כל פרוסה.

לסמן עם מזלג

ככה זה נראה

ואז להשליך בעדינות אחד אחד לתוך מים רותחים מומלחים, לאחר הציפה להמתין 4 דקות ולהרים עם כף מחוררת. הישר למחבת הרוטב.

בשלבים, כל פעם עוד גליל נכנס לסיר ועובר לרוטב, עד שכל הניוקי מוכן.

הרוטב כבר לא "על האש" (מונח מצחיק כשהכיריים קרמיות) אבל עדיין חם.

איך מכינים את הרוטב?

ככה:

1 מיכל קרטון קטן (250 מ"ל) של חלב קוקוס בלי חומרים משמרים

25 גרם חמאה / כף שמן קוקוס

2 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות

מוסקט, מלח, פלפל

 

ממיסים את החמאה, מטגנים בה את השום החתוך. מוסיפים את חלב הקוקוס, מלח, פלפל, מוסקט.

משאירים על הכיריים ליד סיר המים של הניוקי- ומעבירים ניוקי הישר לרוטב כך שהם ממשיכים להתבשל מעט כשהם עטופים בטעמים.

 

 

להגיש חם ולא לשכוח לצלם לפני שנגמר (כן, כמעט קרה)

בצד כדאי להגיש סלט יפה

בתיאבון!

 

עינבל

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל עינבלית אלא אם צויין אחרת