00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

לחם שום -סדנא

 

 

 

 

 

 

מאז התחיל בני הצעיר לעבוד בחודשים האחרונים ב"עבודה של גדולים" ולמלא את ייעודו המקצועי, אני זוכה לראות אותו בעיקר בצאתו עם שחר ושובו עם ליל אושר עד כלות כאילו לא עבד למעלה מעשר שעות ויותר. בחו"ל המועד סוכות הורו בחברה על עבודה חלקית ואילצו אותו לחזור בשעות סבירות עוד לפני שקיעת החמה. אתמול החלטנו "לצאת" למשימת מטבח משותפת ולהכין לחם שום מושלם. בשלב ראשון קפצתי לסניף שופרסל גלילות וחזרתי עם מגוון תבלינים ועשבי תיבול טריים. הכל היה שם זמין ובשפע. קמח טרי ושמרים ויוצאים לדרך…

 

המרכיבים לשני ככרות לחם:

1/2 5 כוסות קמח
2 כפות סוכר
כף שמרים יבשים
כפית מלח
1/4 כוס שמן
1/4 2 כוסות מים חמים
כפית סוכר
כף שטוחה אבקת שום

 

 

 

nullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnull

 

לרוטב השום

50 גרם חמאה מומסת
כף פטרוזיליה יבשה
כף אבקת שום
חצי כפית מלח גס
רבע כוס שמן זית
מערבבים הכל ומניחים בצד.

הכנת הלחם:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים במיקסר עם וו לישה את החומרים היבשים, מוסיפים מים ושמן, ממשיכים לערבב עוד כ-5 דקות.
הבצק צריך להיות נוזלי, כך שבהתחלה תהיה הרגשה שחסר קמח. צריך ללוש אותו לפחות 8 דקות עד שהוא לא נדבק לידיים.

מכסים את הבצק לתפיחה ראשונה למשך שעה. הבצק שלנו הכפיל את נפחו ואת השמחה שהיתה חלק מחגיגת ההכנה המשותפת.

בתום ההתפחה הראשונה מוציאים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים ל-2 לחמים.
לוקחים כל חלק ופורסים בידיים על משטח עבודה, מברישים עם תמיסת החמאה והשום.
מקפלים כמו בבצק עלים ומעגלים לצורת כיכר.

מעבירים לתבנית עם נייר אפייה
חורצים על גבי הכיכר פרוסות ומברישים בכמו
ת נדיבה של הרוטב .

מכסים לתפיחה נוספת במשך חצי שעה. אנו כיסינו בתבנית זהה מעל כדי שלא ידבק.
אופים עד הזהבה (במשך 25 דקות לערך)בחום 170 מעלות .
בנתיים מכינים סלט ירקות ענק, טחינה טריה, זיתים, גבינות קשות וכוס יין ועורכים שולחן משפחתי של חו"ל המועד סוכות.

החגיגה המשפחתית שלנו הייתה אמש מושלמת.

 

 

בתאבון.

 

 

 

 

 

 

בסדרת 10 מפגשים. מפגש עשירי במתנה 0506489787

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת