00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

מרק ירקות קל להכנה - ללא אבקת מרק

באופן עקרוני אני לא אוהב אבקות מרק, למרות שאני משתמש בהן מפעם לפעם.

במרקים אבקת מרק נותנת טעם וסמיכות - את הטעם אפשר לספק באמצעות שימוש בתבלינים המתאימים ואת הסמיכות באמצעות שימוש בירקות עמילניים וקטניות.

אפשר כמובן לגוון בירקות ובקטניות.

 

המצרכים הדרושים:

  1. בצל בינוני
  2. 2 שיני שום
  3. קצת שמן זית
  4. תפוח אדמה בינוני
  5. בטטה קטנה - בינונית
  6. גזר בינוני
  7. שורש פטרוזיליה (שורש למרק)
  8. סלרי - "ענף" או שניים
  9. קישוא בינוני
  10. 2-3 כפות מש יבש
  11. 2-3 כפות לוביה יבשה
  12. 2-3 כפות גריסים
  13. 2-3 פטריות שמפניון טריות
  14.  כפית כורכום
  15. כפית כמון
  16. 2 כפיות מלח
  17. פלפל טחון טרי
  18. פטרוזיליה - כמה כפות של פטרוזיליה טריה קצוצה או לחילופין כף או שתיים פטרוזיליה מיובשת הנמכרת כתבלין.

 

אופן ההכנה:

 

  1. קוצצים את הבצל והשום ומאדים בשמן זית בתוך הסיר (על אש גדולה)
  2. לאחר שהבצל והשום הפכו שקופים או אפילו חרוכים מעט מוסיפים מים עד כמעט סוף הסיר
  3. קולפים את הירקות - תפוח אדמה,בטטה, גזר, קישוא, שורש
  4. חותכים את השורש, הסלרי, הקישוא  והגזר לפרוסות, את תפוח האדמה והבטטה לקוביות ומוסיפים למים
  5. מוסיפים לסיר את הקטניות והתבלינים ומביאים לרתיחה, תוך ערבוב מפעם לפעם
  6. חותכים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים (אני מוסיף רק אחרי הרתיחה כי אז הפטריות נשארות פריכות יחסית)
  7. מנמיכים את האש. בשלב זה מומלץ לטעום ולתקן תיבול
  8. מבשלים על אש קטנה חצי שעה - שעה - עד שהירקות והקטניות יתרככו

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת