00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

להיות דולה- על הריון, לידה והורות

מה אסור לאכול בהריון?


לפני שאת קוראת את רשימת המאכלים האסורים לאכילה בהריון צפי בסרטון-
יש בו חידה בהתחלה שכדאי לענות עליה עוד לפני הקריאה :-)

אז ככה:
משרד הבריאות ממליץ שלא לצרוך מאכלים מסויימים בתקופת ההריון.
הסיבה לכך היא שמאכלים אלו עלולים לפגוע בעובר- בצמיחה שלו, 
בגדילה הנכונה שלו ולעיתים אפילו עלולים לגרום לו למומים.

מאכלים אחרים מומלץ להפחית בכמות שאת צורכת-
ניתן להמשיך ולאכול אותם בהריון אבל תוך שימת לב לכמות שאת אוכלת מדי יום.

רשימת המאכלים שמומלץ להמעיט בצריכתם:

1. מוצרים שמכילים קפאין (כמו קפה, קולה, קקאו).
מחקרים מצאו קשר בין צריכת יתר של קפאין להפלות,
לפגות ולמשקל נמוך של התינוק בלידה. 
צריכה של עד שתיים-שלוש כוסות קפה ביום נחשבת בטוחה
(תלוי כמה הוא חזק).

2. ממתקים, חטיפים ומשקאות ממותקים-
מאכלים ומשקאות אלו מספקים לגופך בעיקר סוכר ושומן.
רצוי שמקורות האנרגיה שלך יהיו מגוונים ויגיעו ממאכלים בריאים
המומלצים לצריכה בזמן ההריון.
זה כמובן לא אומר שאסור לצרוך ממתקים, אבל כן כדאי לאכול מהם כמה שפחות :-)

3. ממתיקים מלאכותיים-  הגבלה זו רלוונטית גם בזמן ההנקה.
ממתיקים מלאכותיים נמצאים לרוב במוצרי "דיאט".

4. מלח ומונוסודיום גלוטמט (MSG)-
צריכת יתר של מלח עלולה לגרום ליתר לחץ דם.
מונוסודיום גלוטמט מכיל כמות גדולה של מלח ומומלץ להפחית בצריכתו תמיד,
לא רק בתקופת ההריון. 
שימי לב שמוצרים מעובדים רבים מכילים כמויות גדולות של מלח
(תוכלי לבדוק זאת ברשימת הרכיבים המופיעים על האריזה-
מופיע כנתרן- סודיום. מונוסודיום גלוטמט מופיע פעמים רבות כ-621).

הערה: מונוסודיום גלוטמט הוא מרכיב עיקרי באבקות מרק.
כדי להמנע משימוש בו כתבלין תוכלי להשתמש בעשבי תיבול
ובתבלינים שונים. ניתן להשיג גם אבקות מרק ללא מונוסודיום גלוטמט.

רשימת המאכלים שמומלץ לא לצרוך בכלל:

1. דגים המכילים כספית- דגים גדולים כמו כריש, דג חרב,
מקרל גדול, ליבנה, טונה אלבקור (רובם לא כשרים ו/או לא נמכרים בארץ).
אין בעיה לאכול טונה הנמכרת בקופסאות שימורים ודגי בריכות,
אבל חשוב לגוון את סוגי הדגים שאת אוכלת.

2. בשר, עוף, דגים וביצים שלא בושלו או שבושלו חלקית-
הקפידי לאכול רק מוצרי בשר, עוף, דגים וביצים שבושלו כראוי
(ביצים- לא לאכול ביצת עין, רק אם גם החלמון טוגן. גם לא ביצה רכה.
דגים- לא לאכול סושי שמכיל דג נא וגם לא לאכול סושי צמחוני 
שנחתך באותה סכין בה נחתך סושי שמכיל דג.
גם ממרחי דגים בשמנת/ מיונז אינם מומלצים.
בשר- לא לאכול בשר שבושל לרמת "נא", להקפיד שיבושל לרמת "וול-דאן".
עוף- נקניקים המכילים עוף/ הודו/ בשר ובשרים קרים כגון פסטרמה
אכלי רק אם עברו חימום עד שהעלו אדים).

3. סלטים מוכנים- אין לאכול אלא אם נרכשו ממקום מוסדר
בעל רשיון עסק. יש לאכול את הסלט בסמוך לרכישתו.
חומוס וטחינה מומלץ להכין בבית ולצרוך תוך יומיים ממועד הכנתם.

את המלצות משרד הבריאות לתזונה נבונה בהריון,
כולל מה רצוי לאכול בהריון ומה לא מומלץ, תמצאי באתר משרד הבריאות בהקלקה כאן.

כדי לקבל ממני חוברת מתכונים מיוחדת להריון
שבה תמצאי מתכונים טעימים ומגוונים לתזונה נבונה
שלחי לי מייל אל yaelgreiner@gmail.com
ואשלח לך את החוברת המלאה :-)
(שכוללת גם ניתוח תזונתי של כל מתכון!)

ואם עדיין לא קיבלת ממני את סדרת הסרטונים המיוחדת שלי שצילמתי במיוחד עבורך ושתעניק לך שלושה כלים ייחודיים ופשוטים ליישום שיהפכו את הלידה שלך ללידה נהדרת לחצי כאן ותקבלי אותה מיידית לתיבת המייל שלך! 

וכרגיל בכל פעם שאני מדברת על תזונה בהריון
אני לא יכולה שלא להמליץ על ספרה של טובה קראוזה-
"המדריך השלם לתזונה בהריון". מדריך מעולה 
שחשוב לכל מי שהתזונה שלה בהריון משמעותית לה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל imahit אלא אם צויין אחרת