00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

טורטליני ביתי במילוי בשר

24/10/2014

מתכון לטורטליני ביתי שמכינים לגמרי לבד. דרך אגב ניתן להכין לא רק טורטליני, אלא גם סתם פסטה ביתית - ואז לא מעבירים על המספר הכי דק במכונת הפסטה אלא על מס' 2 או 3 ולאחר מכן חותכים ומכינים בצורה הרצויה.

המצרכים:

לבצק:

300 גר' קמח

3 ביצים L

קורט מלח

1 כף שמן זית

למלית:

כ-200 גר' בשר טחון

1 פטריית שמפיניון טריה, גדולה וקצוצה

שמן זית

שן שום, כתושה

1 בצל, קצוץ

אורגנו, טרי או יבש

טימין, טרי (ולא יבש, כי הטעם של היבש נוטה להיות להשתלט)

גבינת פרמזן, מגוררת - לא חובה

1 ביצה

 

1 ביצה טרופה עם מים להברשת הבצק

 

אופן ההכנה:

הבצק:

מנפים קמח לקערת מיקסר, יוצרים גומה במרכז.

טורפים את הביצים ושופכים פנימה לתוך הגומה, מוסיפים מלח וכף שמן זית. 

מערבבים את הקמח מהקצוות לתוך הביצים בעזרת מזלג/ קצות האצבעות. 

כאשר נוצר גוש בצק מפעילים את המיקסר ומערבלים במשך כ-10 דק' עד שנוצר בצק אלסטי. אם הבצק יבש מדי ניתן להוסיף כף מים.

מכסים את קערת הבצק עם שקית ומניחים את הבצק לנוח ל-1/2 שעה.

 

בינתיים מכינים את המלית:

מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים שום ומזהיבים. מוסיפים בצל ומזהיבים, מוסיפים את הפטריות ומטגנים להשחמה. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים את הבשר,תוך פירור הבשר בעזרת כף עץ. מטגנים עד 3/4 מהדרך למוכנות הבשר.

מעבירים לקערה, מוסיפים פרמזן, מערבבים היטב ומוסיפים ביצה, מערבבים שוב היטב.

 

הכנת הטורטליני:

מחלקים את הבצק לפיסות קטנות ומותחים אותן שיהיו ארוכות. מסדרים מכונת פסטה, ומתחילים להעביר פיסת בצק בתוך המכונה, תחילה על המספר הכי גדול, מקפלים באמצע ומעבירים שוב, אח"כ על מספר 6 - גם פעמיים, אח"כ על מספר 4 ואח"כ על מספר 1 - גם פעמיים. נוצרת יריעת בצק ארוכה ודקה. מניחים אותה פרוסה לייבוש. ממשיכים ככה עם שאר פיסות הבצק.

מסדרים משטח, לקוחים יריעת בצק וקורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכים ריבועים.

מניחים במרכז כל עיגול/ ריבוע כפית של מלית. מברישים מסביב בעזרת ביצה טרופה עם המים וסוגרים לחצי עיגולים ומפגישים שני הקצוות ומדביקים יחד (כמו פילמיני). לריבוע אותו דבר - שמים בצורה מעוינת וסוגרים למשולש עם שפיץ גדול יותר למעלה ואז מפגישים את קצוות הבסיס יחד ומדביקים.

 

שמים את הטורטליני במקפיא ל-10 דק'. בינתיים מרתיחים מים עם 1/2 1 כף אבקת מרק (לא חובה). זורקים את הטורטליני ומחכים שיצופו, מבשלים כ-10 דק' או עד שמוכנים.

 

בתאבון...

ותמונה לאחר הבישול...

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת