00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

סטיקי רולס - שבלולי קינמון, אגוזים בציפוי טופי

המצרכים:

לבצק:

1/2 ק"ג קמח

1 כף אינסטנט פודינג וניל

1 כף שמרים

2 כפות דבש

2 כפות סוכר

2 ביצים

קורט מלח

1/4 כוס שמן

כ-1/2 כוס מים פושרים (או לפי הצורך, הבצק צריך להיות רך ולא דביק)

 

למלית:

חמאה מומסת

סוכר חום

קינמון

אגוזי פקאן (רגילים, סיניים או תערובת שלהם), קצוצים גס

 

ביצה טרופה עם מעט מים, להברשה

 

לציפוי:

1/2 כוס סוכר לבן

100 מ"ל שמנת מתוקה

1 כפית חמאה

 

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת מיקסר שמרים, מים, סוכר ודבש, מערבבים. מכסים את הקערה עם צלחת וממתינים 10 דק'.

2. מוסיפים קמח ופודינג ומערבלים לאט. מוסיפים ביצים ומלח וממשיכים לערבל. מוסיפים את השמן ומערבלים לעיסה אחידה, עוד כ-5 דק'.

3. מכבים המיקסר וממתינים 10 דק', ואז מערבלים עוד במשך כ-5 דק'.

4. מקמחים ולשים בידיים את הבצק עד שנוצר כדור רך ולא דביק.

5. מעבירים לקערה מקומחת ומתפיחים כ-1 שעה להכפלת הנפח. 

6. מחלקים ל-2 כדורים. מרדדים כל עיגול על משטח מקומח למלבן.  מברישים את הבצק בחמאה, מפזרים מעל סוכר חום וקינמון בנדיבות ומעל את האגוזים.

7. מגלגלים לרולדה, צובטים לסגירת הפס.

8. פורסים את הגלילה לפרוסות עבות ומסדרים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים. מכינים ככה את הגלילה השנייה.

9. מברישים העוגות בביצה טרופה. מניחים אותן לתפיחה של כ-1/2 שעה.

10. אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה. מצננים מעט.

11. בינתיים מכינים ציפוי: מחממים את השמנת המתוקה לסף רתיחה. במקביל בסיר קטן מחממים את הסוכר עד שנוצר קרמל ענברי. יוצקים בזהירות את השמנת החמה לקרמל ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב חלק, מוסיפים חמאה ומערבבים עוד. מצננים מעט ויוצקים על המאפים.

12. נותנים למאפים לנוח מעט לפני שמגישים.

 

בתאבון....

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת