33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

סלט סלק. קל.

אני יודע שרוב האנשים לא מתים על סלק. אבל אל תדחו את זה על הסף. זה מתאבן טוב, או על יד תוספת למנה עיקרית (משהו כמו תוספת שניה).פעם ראשונה שעשיתי. יצא מעולה. לאחד כמוני שלא באמת יודע מה עושים במטבח - הישג נאה.

לנסיון עשיתי מסלק אחד. יצאה כמות שמכניסים לאריזות הקטנות של סלטים בסופר. כאלה של 400 גר'.

מצרכים:

1 סלק די גדול (בוחרים בסופר את אלה שאין להם את הצבע הלבן סביב המקום ממנו צומחים העלים).
חצי כוס סוכר.
רבע כוס חומץ.
מלפפונים חמוצים (אני משתמש באלה שבמלח. לא אוהב את אלה שבחומץ).
פלפל שחור.
קצת מלח.
כף מיונז.
 
אני חושב שכאשר מגדילים את מנת הסלקים אין צורך להגדיל את כמות הסוכר והחומץ אחד לאחד, כלומר לא מצב של "פי 3 סלק = פי 3 סוכר וחומץ". נראה לי שפי 3 סלק = פי 2 סוכר וחומץ. אבל צריך לנסות.
 
מקלפים ומנקים את הסלק וחותכים לרבעים.
מבשלים במים שיכסו את הסלק יחד עם הסוכר והחומץ. בערך שעה. זה עד שהסלק רך כמו תפוחי אדמה מבושלים.
מרסקים על פומפיה בחורים העגולים הגדולים שלה.
מוסיפים פרוסות דקות של מלפפונים חמוצים, כף+ מיונז ולערבב היטב.
פלפל שחור ומלח - לפי הטעם. מלח צריך מעט מאד (וכמובן לערבב).
 
הצעה: לשמור על מי הבישול של הסלק. יש באינטרנט מתכונים לבורשט.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת