00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

פשטידת בצל ופטריות טבעונית וקלה להכנה

את הפשטידה הזאת מצאתי במקור באינטרנט תחת הכותרת ". הכנתי אותה כמה פעמים - בהתחלה היא יצאה לי נוזלית מדי ולכן שיניתי קצת את המתכון. אגב, זה תמיד לוקח לי הרבה יותר מעשר דקות...

לאחר מכן הסתבר לי שהמתכון המקורי הוא של גלי לופו אלטרץ מכאן.

הרעיון הגאוני בפשטידה הזאת הוא החלפת הביצים בגרגרי חומוס.

המצרכים הדרושים:

  1. 5 בצלים בינוניים קצוצים
  2. 2 חבילות פטריות שמפיניון (כ-400 ג') קצוצות לאותו גודל של הבצל בערך
  3. 1.25 כוס קמח (בערך...)
  4. 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים - אני משתמש בחומוס קפוא אותו אני מבשל בזריזות במיקרו
  5. 1/2 כוס שמן זית + 2-3 כפות שמן זית לטיגון
  6. 1 כפית אבקת אפיה 
  7. כ-2 כפיות מלח
  8. קצת פלפל טחון טרי
  9. כרבע כוס מים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים על אש גבוהה את הבצל
  2. לאחר כמה דקות - כשהבצל מתחיל להיעשות שקוף - מוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבצל מזהיב והפטריות מתחילות להתרכך קצת
  3. שמים בקערה את גרגרי החומוס המבושלים ומועכים היטב בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה
  4. מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, שמן הזית, הפטריות והבצל המטוגנים והמים. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית
  5. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים בערך 40 דקות עד שהפשטידה משחימה
  6. הפשטידה יוצאת מהתנור קצת נוזלית - זה לא נורא. אחרי כמה דקות בחוץ היא מתמצקת יותר.

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת