00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

מאפינס שוקולד צ'יפס

20/10/2014

 

 

 

 

 

 
 
הבקר התעוררתי במצב רוח של אפיה. תכננתי לצאת לספורט ומיד אחר כך לנסוע להורי ולהביא איתי מרק ירקות עשיר ומאפינס אהבה לפנק את אמא. אלא שתוך כדי האימון גמלה בי ההחלטה שעלי להזמין אותם לכאן כדי שינוחו קצת  ובעיקר כדי שאמא תשב במקום לטרוח כל הזמן סביב המטבח. יצאתי מהמכון בדרכי הביתה וצלצלתי תוך כדי ההליכה. הייתי נחושה כי היה לי ברור שאקבל מענה שלילי.

אני הרי כבר מכירה אותה היטיב, קשה לה לענות כל כך מהר בחיוב. היא צריכה את הזמן, את ההחלטה, את ההתיעצות עם עצמה, ההתארגנות המחשבתית.indecision

 "אני לא מוכנה! לא הכנתי כלום" אמרה לי."מצויין" אמרתי, "השולחן יהיה ערוך וגדוש כך שאין צורך שתביאי כלום, אני מבקשת רק סיר אורז שהילדים שלי כל כך אוהבים" השבתי.  "אענה לך ב 12:00" אמרה לי.

הגעתי הביתה ותקתקתי הכל בפחות משעה. כאשר הם הגיעו עם פומלות של אבא, רימונים וענבים מהמושב השולחן היה כבר ערוך ומושלם, הילדים לשמחתי היו כולם בבית והיחד שלנו היה נהדר.

את המאפינס עשיתי תוך כדי שאני מרעיפה עליהם אהבה ומבקשת מהם יצאו למופת ככל שהם יכולים. המתמאות שהם קבלו הראו לי שוב שמה שעושים באהבה גם מתתקבל כך... 

 

 

המרכיבים 

2.5 כוסות קמח תופח

1 כפית מלח

מעט אגוז מוסקט

2 ביצים בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר

שליש כוס שמן.

2 מעדני וניל בכמות של 125 מ"ל (אני השתמשתי במעדני מו של טרה)

3/4 כוס מים מהברז

כפית תמצית וניל מעולה

שקית שוקולד צ'יפס

לקישוט – רצועות שקדים ומעט שוקולד צ'יפס

 

 

 

 

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 220 מעלות, מניחים עטרות נייר בתבנית שקעים.

בקערה גדולה מערבבים את הקמח, מלח, אגוז מוסקט.

בקערת המקסר מקציפים ביצים וסוכר. מוסיפים את השמן בהדרגה וממשיכים לערבל.

מוסיפים את תמצית הוניל והמעדנים ומיד גם את המים. ממשיכים לערבל לעיסה במהירות בינונית.

מוסיפים את תערובת היבשים ולבסוף את השוקולד צ'יפס ומערבבים. התערובת מעט סמיכה וזה בסדר.

ממלאים בעזרת מצקת משומנת בתרסיס שמן את השקעים.מפזרים מעל את שבבי השקדים ומעברים לאפיה.

 

 

אופים 5 דקות בחום גבוה של 220 מעלות,

מורידים את חום התנור ל 180 מעלות ואופים 15-20 דקות

עד שהמאפינס מקבלים צבע זהוב.

מוציאים מהתנור, ומעבירים לצינון על רשת.. 

הכמות מספיקה ל 24 מאפינס או ל 14 מאפינס

ועוגה בתבנית אינגלישקייק כפי שהכנתי. (העוגה הרי נסעה עם אמא...)

 

 

"אחרי החגים יתחדש הכל. 
יתחדשו וישובו ימי החול 
האוויר, העפר, המטר והאש 
גם אתה, 
גם אתה, 
תתחדש..."
נ. שמר

 

 

 

בסדרת 10 מפגשים. מפגש עשירי במתנה 0506489787

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת