00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

תבשיל עדשים ירוקות פשוט וטעים

עדשים היו פעם מהמזונות הבסיסיים ביותר. מזין, עשיר בחלבון וקל לבשל מהם תבשילים פשוטים וטעימים.

המצרכים הדרושים:

  1. 1 כוס עדשים ירוקות
  2. 1 בצל בינוני קצוץ דק
  3. 2-3 שיני שום חתוכות דק
  4. 1 כפית זרעי כמון שלמים
  5. 1 כפית מלח
  6. מעט אבקת צ'ילי או לחילופין 1/2 כפית פפריקה
  7. כ-2.5 כוסות מים
  8. שמן זית - כ-3 כפות

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר מחממים שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את זרעי הכמון ומטגנים כמה שניות. 
  2. מוסיפים לו את השום והבצל. מטגנים תוך ערבוב עד שהשום והבצל מזהיבים
  3. מוסיפים את העדשים הירוקות, את המים והתבלינים, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה
  4. מעבירים לאש הכי קטנה שיש וממשיכים לבשל עד שהעדשים מתרככות אך עדיין אפשר לנגוס בהן - בערך 25-30 דקות
  5. מפעם לפעם מערבבים ובודקים את המצב. אם העדשים עוד קשות אבל המים התאדו לחלוטין מוסיפים עוד קצת מים

בתיאבון!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת