22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

מתכונים למי שכמוני לא באמת יודעים לבשל, ביקורת על כל דבר ולפעמים סיפור טוב. הכל אמיתי. חיפוש מתכונים - באלפון המתכונים מימין או התגיות משמאל. מומלץ לקרוא את הסיפור "אירוע מוחי". מישהו עוד יודה לכם.

מרק עוף זריז.

מה יש כבר לחדש במרק עוף? כלום ושום דבר.
ובכל זאת - יש לי בעיה. בכל פעם שאני מכין משהו (לא חשוב מה) יוצא לי אחרת מכל הפעמים הקודמות. זה כולל גם את מרק העוף. אני אף פעם לא בטוח שייצא לי אותו דבר ובאמת לא יוצא לי אותו דבר. למה? ככה. לא יודע. לא מבין. ככה זה. אז בכל פעם אני שואל את הבנות אם היה להן טעים. הן אמרו שכבר נמאס להן מהשאלה הזו. הן אומרות שאני נודניק ואם לא יהיה טעים כבר יגידו לי.

.אני תמיד מכין עם גרונות עוף (פחות שומן). רק שהפעם לא היו. היו לי רק כמה חתיכות של גרון הודו. אז עשיתי בסיר לחץ מרק עוף זריז
6-8 גרונות עוף וחתיכה אחת (כ-10-15 ס"מ) גרון הודו או כמו שאני עשיתי - 3 חתיכות גרון הודו (יש עליהן הרבה בשר והטעם של ההודו מאד מודגש אז לא צריך הרבה).
חתיכה אחת או שתים בינוניות של עצמות בקר, רצוי מאד עם בשר עליהן. נותן טעם חבל"ז.
5-6 גזרים בינוניים עד גדולים.
גבעול סלרי (עלים. בלי שורש).
שלושה גבעולי פטרוזיליה (עלים. בלי שורש).
גבעול שמיר (עלים בלי שורש).
בצל בינוני אחד.
מים כדי שלושה רבעים מהסיר.
מביאים לרתיחה.
קצת משחת ציר בקר (מהסוג שקונים בקופסת פלסטיק בסופר ונראה כמו אבקה). זה נורא מלוח אז לא מוסיפים מלח, מה גם שמוסיפים קצת אבקת מרק עוף (שגם זה מלוח מאד).
אם מבשלים בסיר רגיל - שעה וחצי עד שעתיים, לדעתי. אם בהוספה זה הפסיק לרתוח, אז אחרי רתיחה נוספת חשוב להנמיך מיד את הלהבה למינימום כי אחרת המרק יוצא עכור, אם כי טעמו לא נפגע.
בסיר לחץ, אחרי רתיחה נוספת סוגרים את הסיר ואוטמים. מחכים שהצ'ופצ'יק ייצא כדי שני שליש ומנמיכים את האש (להבה קטנה עד בינונית על המבער הכי קטן) ודואגים שכל הזמן הצ'ופצ'יק יהיה בחוץ על שני שליש (אז אולי צריך להעלות קצת או להוריד קצת את האש מדי פעם).
שעה ורבע עד שעה וחצי ואחר כך נותנים לסיר שיתקרר לבד (כלומר תהליך הבישול עוד נמשך).
כשירד הלחץ ואפשר לפתוח - מוסיפים קוביית שום כתוש קפוא (או שתים לפי הטעם שלכם והחוזק בטעם של הקוביה). אני לא שם קודם כי המרק יוצא לי עם טעם קצת חמוץ. לא יודע למה. לקח לי הרבה זמן להבין שהחמיצות באה מהשום. לא ברור לי הענין הזה.

בסוף אני מוציא את העלים (מי שאוהב – שישאיר).
לתוספת - אטריות, או אורז, או כופתאות של פסח, או כיסוני בשר, או כופתאות של אורז עם בשר טחון ופטרוזיליה (אצלי אוהבים אותן גדולות), שקדי מרק וקרוטונים. הפעם הלכתי על איטריות (יותר מהר להכין כשאין זמן).

בדרך כלל נשאר לי אחרי יומים-שלושה עוד כמה מנות מרק להקפיא. הפעם - אף טיפה. לא אכלו בצלחות רגילות. לקחו קעריות מאד גדולות (אני קורא להן פיילות) ו... לוקלוקו.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת