33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

פשטידת חבלים מספר 2: איטריות/פסטה

אז אתם כבר יודעים שאני לא באמת יודע לבשל.

אתם גם יודעים מה זו פשטידת חבלים, מרק חבלים, או עוגת חבלים. כל אלה עשויים מדברים שחבל לזרוק.

אז אם חבל  לזרוק את זה... וחבל לזרוק את זה... וחבל לזרוק את זה אז... חבלים.

 

אז פשטידת החבלים הזו שהכנתי, יצאה אחלה. זו פשטידת איטריות (יש כאלה שקוראים לזה קוגל או קיגל אבל זה לא).

עכשיו המטבח שלי נראה כמו אחרי טייפון בינוני.

וכרגיל אצלי - כל הכמויות על בערך. הכל לפי טעמכם, חשקכם והמצאי בבתיכם. אין פרות קדושות.

 
לפשטידה גדולה:
איטריות (אני עירבבתי כמה סוגים: דקות, רחבות אבל הכל הולך) - משהו בין שליש לחצי חבילה (לפשטידה 
גדולה).
שני בצלים גדולים קצוצים גס.
פטריות: או קופסה פטריות משומרות קצוצות בינוני וסחוטות היטב (וואלה אני צריך לגמור את המלאי אחרת זה יילך בקרוב לפח), או פטריות טריות בכמות דומה - גם קצוצות בינוני.
4 ביצים.
מלח ופלפל שחור לפי הטעם. לא הרבה מלח כי ממליחים את מי הבישול של האיטריות.

הכנה:
מטגנים את הבצל והפטריות עד שקיפות או הזהבה. מי שרוצה ממש מטוגן - אהלן וסהלן.
אחרי הטיגון שמים את המחבת במשטח אלכסוני ומרכזים את הבצל והפטריות בחלק העליון כדי שהשמן יזלוג לחלק התחתון (לא לשפוך את השמן. נשתמש בו).
מכינים את  איטריות לפי ההוראות על השקית אבל במים להכניס קצת מלח גס. לא לבשל אותן הרבה 
זמן (כדי שלא תצאנה יותר מדי רכות כי תהיה דיסה). כלומר אל-דאנטה (יעני בינוני).
בגמר הכנת האיטריות - לשטוף מיד במים קרים להפסקת הבישול. שמים במסננת שהמים ידלפו ומניחים אותה על הסיר (שהמים ידלפו לסיר ולא על הרצפה) אבל לא הרבה זמן שלא תתייבשנה האיטריות.
שופכים את המים מהסיר ומכניסים פנימה את הכל.
מערבבים טוב טוב טוב בכף עץ או ביד. לא בכף מתכת או מזלג מתכת שלא נחתוך את האיטריות.
מחממים מעט שמן במחבת. השמן - מהטיגון של הבצל. גודל המחבת - שגובה הפשטידה יהיה לא יותר מ-3 ס"מ מקסימום. כשהשמן חם - שופכים פנימה את כל התערובת. על האש הקטנה (המבער הכי קטן) על להבה בינונית לעשר דקות ואח"כ על הלהבה הכי קטנה. לדעתי עוד 10 דקות.
אח"כ הופכים בעזרת צלחת גדולה ושוב חוזרים על התהליך.
הפשטידה צריכה להיות לא חרוכה אבל מתחילה להיות. ככה משני הצדדים. אפשר לחזור על התהליך אם היא לא מספיק עשויה.
יצא לי אחלה.

שידרוג ואפשרויות נוספות:
לא להמליח בכלל וללא פלפל שחור.
במקום זה סוכר, צימוקים (ולמהדרין - צימוקים שהושרו לילה ביין. כל יין טוב לפי טעמכם), גביע גבינת 
קוטג' או פרורים גסים של גבינה לבנה קשה (לא מלוחה) - ויוצא חבל"ז. אפשר להוסיף אינסטנט פודינג וניל או תמצית וניל.

המלצות:
הילדים יאהבו את זה. שובר את שגרת התוספות הרגילות למנה בשרית (במקום תפוחי אדמה/פירה, 
פסטה מבושלת, אורז וכד').
תהנו.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת