33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

פשטידת חבלים מס' 1: כרובית וגבינות

שאלה ראשונה.
כבר סיפרתי לכם שאני לא באמת יודע לבשל? סיפרתי. בטח שסיפרתי.
אבל לפעמים כשיש לי קצת זמן אני אוהב להשתעשע במטבח שאחר כך נראה כאילו עבר בו טורנדו בדרגה 3 לפחות.
 
שאלה שניה.
יודעים מה זה פשטידת חבלים? או מרק חבלים? או עוגת חבלים? כל אלה עשויים מדברים שחבל לזרוק.
אז אם חבל  לזרוק את זה... וחבל לזרוק את זה... וחבל לזרוק את זה אז... חבלים.
 
אז הנה פשטידת חבלים שהכנתי ויצא אחלה. התבססתי על מתכונים שמצאתי ברשת והכל עשיתי על בערך.
 
החומרים.
בצל אחד גדול ואחד קטן (שהיו הדברים הטריים היחידים שהכנסתי).
4 ביצים שקניתי לפני שבועיים.
שתי כרוביות קטנות. אחת מלפני שבועיים ואחת משהו כמו לפני חודש או כמעט חודש (לדעתי אפשר גם ברוקולי למי שמעדיף או אפילו כרובית יחד עם ברוקולי).
שלושת רבעי קופסה של פטריות משומרות (מקופסה מלפני שנתיים או יותר) חתוכות וסחוטות היטב. מי שמעדיף טריות - בכיף.
שני גביעי שמנת חמוצה (תרתי משמע) שאצלי לפחות חודשיים (רק לשפוך קודם את המים שלמעלה). אפשר גם כל גבינה לבנה.
קופסה של כ-300 גר' או יותר גבינה צהובה מגוררת (שהיתה אצלי בהקפאה מתקופת מרד בר-כוכבא).
קמח (שאין לי מושג ממתי הוא אצלי במקרר). התחלתי מכמעט חצי כוס ואח"כ הוספתי כי היה לי דליל מדי.
מלח (בערך כפית מחוקה, אפילו קצת פחות. ענין של טעם).
פלפל שחור בנדיבות רבה (לטעמכם).
חצי קוביית תיבול "שום ופטרוזיליה".
רבע עד שליש קוביית תיבול "עשבי תיבול".
שמן (אני השתמשתי בשמן זית אוריגינל ישר מבית הבד אבל כל שמן לטיגון יתאים(.
מרגרינה או ספריי שמן לשימון התבנית (אני השתמשתי בתבנית זכוכית חסינת חום בערך בגודל 20X40).
שמתי זעתר (אפשר גם זעתר עם שומשום).
מי שרוצה יכול להוסיף קצת זיתים קצוצים דק (לא הוספתי).
הצעת שדרוג: שומשום למעלה.
קצת נתחי טונה או סלמון מעושן. זהירות: לטונה ובמיוחד לסלמון יש נטיה חזקה להשתלט על הטעם. אז שמים ממש ממש קצת ובחתיכות קטנטנות.
 
השתמשתי במיקסר העתיק שלי ובקערת מיקסר.
צריך גם תבניות אינגליש-קייק (מלבניות מאורכות). אני השתמשתי בחד-פעמיות.
 
מבשלים את הכרוביות/ברוקולי במים (מביאים להרתחה ומנמיכים את הלהבה) עד שיתרככו מעט, אבל לא לגמרי. רק כמעט. רצוי לפרק אותן לפרחים קטנים לפני כן.
מוציאים למסננת ומניחים למים לדלוף היטב וגם שהכרוביות/ברוקולי יתקררו ואפילו קצת יתייבשו.
קוצצים את הבצל קיצוץ בינוני ומטגנים בשמן עם קוביות התיבול והפטריות הקצוצות והסחוטות עד שהבצל מתחיל להזהיב.
בגמר הטיגון אני מזיז את הבצל והפטריות למחצית המחבת ומעמיד את המחבת באלכסון שהשמן ידלוף למחצית השניה. מניח למחבת לעמוד ככה בינתיים וממשיך עם השאר.
 
בינתיים....
בקערת המיקסר שמים את הגבינה הצהובה המגוררת, גביעי השמנת, המלח, הפלפל והביצים (והזיתים/טונה/סלמון למי ששם).
מערבבים עם וו לישה במהירות נמוכה ולאט מעלים למהירות בינונית.
עוצרים ומוסיפים את הבצל והפטריות המטוגנים (בלי כל השמן שדלף).
מוסיפים את הכרוביות/ברוקולי מפורקות לפרחים קטנים (בפעם הבאה אני מתכוון לבשל אותן רק מעט או רק לחלוט אותן שבכלל לא תהיינה רכות ואז לפרק לפרחים קטנים ולטגן אותם קלות לפני הכנסה לקערה).
מערבבים שוב היטב. אם התערובת דלילה מדי - מוסיפים קמח.
משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את כל התערובת.
בוזקים על הכל זעתר בנדיבות רבה (יוצא דליקטס בחיי(.
לתנור, 180 מעלות שעה ורבע עד שעה וחצי (חום עליון וחום תחתון ובמחצית הגובה).
בודקים שהפשטידה משחימה היטב למעלה.
מכבים ומשאירים את הפשטידה בתנור אפילו עד שעה אבל אפשר גם פחות.
יצא אחלה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת