33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

אורז. אפשר לשחק איתו איך שרוצים.

עודכן 22.5.17, עודכן 24.1.18,
הבנות שלי אוהבות אורז לבן נקי. אולי עם קצת מלח. אני קורא לזה - אורז בלי טעם ובלי ריח. אם אוסיף גרגיר אחד של פלפל שחור טחון – לא יאכלו.
 
נמאס.
החלטתי לעשות משהו עם אורז – אבל אורז משודרג. ירצו - יאכלו. לא ירצו - שיכינו יותר טוב בעצמן.
 
אבל קודם כל התאוריה שלי על אורז: בסופרמרקט יש מליון סוגים. יש כל מיני - מה שאני קורא - שפים פלצנים (סלחו לי על הביטוי), להם משנה אם זה עגול או מאורך, תאילנדי או הודי, בסמטי או הוטנטוטי.
בשביל קאליקערס כמוני במטבח  –  כולם אותו דבר. בשבילי אורז זה אורז. ומי שלא יודע מה זה קאליקערס, שישאל מישהו שמבין יידיש.
 
אפשר לערבב את האורז עם כל מיני תבלינים, עם שימורים כגרעיני תירס מתוק, אפונה, שעועית אפויה וכל שתעלו בדעתכם, עם פירות יבשים כצימוקים, חתיכות תמרים או תאנים וכד', ירות טריים, עשבי תיבול מכל הסוגים ושאר תבלינים. אפילו עם אטריות. הנה משהו מהסוג האחרון שכל אחד יוכל להכין.
מי שרוצה יכול לדלג על ההסבר המפורט ולעבור לפינת המנוסים, הזריזים וחסרי הסבלנות.
 
השתמשתי ב:
קערית (גודל של קערית אישית די גדולה) אטריות להקפצה (יש דבר כזה). האטריות שבורות בינוני.
כוס גדולה של אורז.
שמן לטיגון.
מים.

תבלינים:
2-3  כפות גדושות תערובת לאורז (לא יודע מה השם של זה אבל זה מה שהיה כתוב על הפיילה בסופרמרקט). יש אדומה ויש צהובה/כתומה. אני השתמשתי בכתומה.
פלפל שחור (קמצוץ) או תבלין פילדלפיה (כנראה סוג של פלפל. בא כאבקה וגם זה נמצא בדוכן התבלינים בסופר). על הפיילה היה כתוב בפשטות - פילדלפיה.
קצת מלח. לא הרבה כדי שלא תהיה מלחמת טעמים בין התבלינים.
אופציות שדרוג - בהמשך.

מטגנים את האיטריות בקצת שמן (אני השתמשתי בזיתולה), יבשות כמו שהן - כמו שמטגנים פתיתים לפני הבישול.
אני נתתי להן להיות שחומות טוב טוב. מערבבים כמעט כל הזמן. שלא ייצא שחלקן שרופות וחלקן לבנות לגמרי.
אח"כ מסננים אותן מהשמן ושמים בצד.

מטגנים מעט את האורז (בערך 3 עד 5 דקות). בעקבות כמה דברים שקראתי הפסקתי לשטוף אותו. ישר לסיר. לא רואה הבדל.
מוסיפים כמעט 3 כוסות (רגילות) מים. גם האורז סופח וגם האיטריות סופחות.
מוסיפים את האיטריות והתבלינים.
מערבבים ומביאים לרתיחה. סיר סגור. מדי פעם לערבב עד בערך 8 הדקות הראשונות. אחר כך לא פותחים יותר את הסיר.
האורז לא אוהב את זה.
כשהנוזלים רותחים, מנמיכים להבה למינימום ומערבבים מדי פעם - במגבלות 8 הדקות.
אח"כ עוד 12 דקות על האש הקטנה בסיר סגור. לא לגעת ולא לערבב.
מכבים אש ומשאירים את הסיר סגור לפחות 10 דקות.
דליקטס.

 
בת אחת כבר טעמה ולא עיקמה פרצוף (הישג של ממש לי ולה). השניה תטעם רק כשאני לא אהיה בסביבה. מכיר אותה. אצל השלישית אי אפשר לדעת.

כבר מתכנן עוד שדרוג.
בפעם הבאה גם כשני שליש כוס צימוקים ועם קינמון על קצה השפיץ של הסכין (הבנות שלי שומעות על קינמון ומקבלות צמרמורת). נראה מה יגידו אחרי שיטעמו בלי שידעו מה יש בפנים. כבר התרגלתי שילדים בכל גיל אוכלים עם העיניים והאוזניים. בלוטות הטעם מופעלות רק אם האוכל עבר את כל הפילטרים בראש.
 
עוד אופציות שדרוג (אחת או יותר לפי הטעם):
רצועות דקות דקות (אפשרי - קצוצות) של פלפל אדום.
קצת משהו חריף (סחוג או כמה עיגולי פלפל חריף קצוץ דק דק דק וכד').
קצת שמיר קצוץ דק (ללא הגבעולים).
קצת עלי פטרוזיליה קצוצים דק.
אחד או יותר מכל אלה אבל לא הרבה כי אני רוצה לאורז טעם עדין שלא ישתלט על כל המנה.
 
טיפ:
אחת המחלות של אורז שמשאירים במקרר – מתייבש מהר. לכן אני מטגן את האורז בכמות יחסית גדולה של שמן (רבע עד שליש כוס) וכ-½2 כוסות מים לכל כוס אורז. זה מאט את קצב ההתייבשות.
 
נסו וספרו לי איך היה.
 
מתכון מקוצר למבינים, למנוסים, לזריזים ולחסרי סבלנות:
מצרכים:
קערית די גדולה של אטריות להקפצה שבורות בינוני.
כוס גדולה של אורז.
שמן לטיגון.
מים.
2-3  כפות גדושות תערובת לאורז.
פלפל שחור או פילדלפיה.
מלח לפי הטעם.

 
אופציות לשדרוג (לפי הטעם - אחת או יותר): 
כשני שליש כוס צימוקים.
קמצוץ קינמון.
רצועות דקות דקות של פלפל אדום.
קצת משהו חריף (סחוג או כמה עיגולי פלפל חריף קצוץ דק דק דק וכד').
קצת שמיר קצוץ דק (ללא הגבעולים).
קצת עלי פטרוזיליה קצוצים דק.
 
מטגנים את האיטריות בקצת שמן, יבשות כמו שהן.
מערבבים כמעט כל הזמן. שלא ייצא שחלקן שרופות וחלקן לבנות לגמרי.
אח"כ מסננים אותן מהשמן ושמים בצד.

באותו שמן מטגנים מעט את האורז (בערך דקה עד שתיים. אין צורך לשטוף). סך הכל שמן - כרבע כוס.
מוסיפים כמעט 3 כוסות (רגילות) מים. גם האורז סופח וגם האיטריות סופחות.
מוסיפים את האיטריות התבלינים והאופציות שבחרתם.
מערבבים ומביאים לרתיחה. סיר סגור. מדי פעם לערבב ב-8 הדקות הראשונות. אחר כך לא פותחים יותר את הסיר.
האורז לא אוהב את זה.כשהנוזלים רותחים, מנמיכים להבה למינימום ומערבבים מדי פעם - במגבלות 8 הדקות.
אח"כ עוד 12 דקות על האש הקטנה בסיר סגור. לא לגעת ולא לערבב.
מכבים אש ומשאירים את הסיר סגור 10 דקות לפחות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת