33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

קציצות בשלוש גרסאות (לפחות). לא קשה.

כל שלוש הגרסאות מתחילות אותו דבר.

המצרכים:
לנסיון אני מציע להתחיל בחצי קילו בשר טחון (אני משתמש בקילו ובהמשך תבינו למה).
אני הולך על בקר אבל אפשר גם בשר הודו או עוף. אפשר גם מעורב.
בקר טחון יש שלושה סוגים עיקריים:
 
1- "מוצר בשק בקר קפוא" ומכאן שזה לא בשר טהור אלא יש בו כל מיני תוספות. לקציצות הוא מספיק אבל אני לא משתמש בו. כ-12- 10 ש"ח לחצי קילו.
2- סוג שטוחנים במקום מבשר קפוא - כ-40 ש"ח לקילו. גם לפעמים אני משתמש בו או מערבב אותו עם המוצר בשר בקר קפוא.
3- בשר בקר טחון קפוא – 100% בשר, באריזה סגורה. גם כ-40 ₪ לקילו. אני משתמש בעיקר בזה. בשביל שף דגול כמוני (פחחחחחח) זה מספיק בהחלט.
4- הכי יקר – בשר טרי שטוחנים במקום. 70 ש"ח ויותר לקילו. לדעתי מוגזם למי שלא שף קנון. יטחנו לכם כל בשר שתרצו.
 
בצל גדול.
חצי זר פטרוזיליה בלי הגבעולים העבים.
שום לפי הטעם. אני שם 4-6 שיניים (תלוי בגודל).
ביצה.
תבלינים - לפי הטעם. אני שם מלח, פלפל שחור, מי שרוצה - קצת ראס-אל-חנות. אפשר פפריקה או תבלין אחר.
את הבצל-פטרוזיליה-שום-ביצה והתבלינים אני שם במרסק/מעבד מזון (יש לי משהו בגודל של ספל גדול. בערך חצי ליטר).
אני משתמש בפטרוזיליה שאני קוצץ ומקפיא ולכן יש בה קצת מים. זה צריך לצאת בכמות של בערך כוס די גדולה מלאה. בדרך כלל אני עושה שני סיבובים על הדבר הזה.

אני לא שם לחם רטוב וסחוט. אני יודע שהרבה עושים את זה כולל אמא שלי. לדעתי לא צריך (אבל אמא שלי הרבה יותר טובה ממני במטבח). התערובת שאני מכין מספיק רטובה. להיפך. צריך לייבש אותה ואני משתמש לצורך זה בקמח מצה (או פרורי לחם). כמות שתביא לתערובת די מוצקה. לא רכה מדי, בטח שלא נוזלית.

לפי הצורך – עוד ביצה. הביצה יחד עם קמח המצה - זה הדבק.

מוסיף עוד פטרוזיליה קצוצה דק אבל לא מרוסקת.

לתערובת ממעבד המזון שם בקערה עם כל יתר המרכיכים, מערבב ולש טוב טוב עד לתערובת שלא תהיה רכה. רך מדי? להוסיף קמח מצה. קשה מדי? להוסיף ביצה.

למקרר לחצי שעה לפחות. מומלץ שעה. לכסות בנילון נצמד. שכל הטעמים יתערבבו ויספגו וכל הנוזלים יספגו בקמח המצה. אחר-כך מוציאים ושוב לשים קצת.

עכשיו בא הפיצול.
אצלי כל אחת אוהבת משהו אחר. מה שאחת אוהבת - השתיים האחרות לא. אז אני צריך לתת שלוש סיומות שונות.
קציצות מטוגנות.
קציצות מטוגנות ברוטב עגבניות.
כדורי בשר (קציצות לא מטוגנות) ברוטב עגבניות.
לכן אני משתמש בקילו ולא בחצי.
מחזיק טוב בהקפאה ואפילו להרבה זמן.

את סוג 1 ו-2 - לטגן.
מרתיחים שמן לטיגון חצי עמוק. מדי פעם צריך להרטיב את הידיים, שלא תידבק אליהן התערובת. לוקחים מהתערובת כמות של כדור קצת יותר גדול מפינג-פונג גדול. מגלגלים לכדור בידיים, משטחים כמו לביבה עבה ושמים בעדינות בשמן הרותח.
לא לזרוק כדי שלא ישפריץ השמן לכל הכיוונים. לא נעים לחטוף כויית שמן.
גודל המבער וגודל הלהבה תלוי במחבת. מחבת כבדה (תחתית עבה) להבה במבער בינוני בעוצמה בינונית-גבוהה.
תחתית דקה (רוב הקרמיות והטפלון למיניהן) להבה במבער הגדול בעצמה בינונית או בינונית נמוכה.
אפשר לשנות תוך כדי רק לדאוג שלא יקרה שהקציצות ישרפו בחוץ ועוד לא מוכנות בפניםהשמן חייב להיות רותח שלא ייספג מדי בקציצות.
טיפ: כדי שלא יישרף ממליץ להכניס 4 חצאי פרוסות של תפוחי אדמה לטיגון בין הקציצות. מדי פעם צריך להחליף אותן כשהן מתחילות להישרף.
עוד טיפ: מומלץ להכין מראש צלחת גדולה עם ניר סופג עליה - לספוג את השמן מהקציצות מיד לאחר הטיגון.

לרוטב העגבניות
מציע להכין אחרי שהקציצות המטוגנות מוכנות או אם זה כדורי בשר אז אחרי שהכנת כדורים בגודל כדור פינג-פונג.
הכמות שיוצאת בסוף (אם אני זוכר נכון ואל תסמכי על זה) - סה"כ כ-20 - 18 קציצות לא גדולות.
בכדורים אולי קצת יותר.
 
הרבה בצל קצוץ-בינוני מטוגן עד הזהבה.
מוסיפים שום פרוס דק לקראת סוף הטיגון (כי שום נשרף מהר יותר מבצל(.
קופסה עגבניות מרוסקות (בקופסה יש 800 גר').
שני שליש קופסה (מהקטנות) רסק עגבניות שזה בערך כף מלאה ועוד חצי.
תבלינים לפי הטעם (אני שם מלח, פלפל שחור, חצי קוביה או קובית תיבול ואני משתמש בשום ופטרוזיליה).
מים כך שהנוזלים יכסו את הקציצות/כדורים.

מביאים לרתיחה, בוחשים מדי פעם, טועמים ומתקנים תיבול, מנמיכים להבה.
מכניסים פנימה את הקציצות המטוגנות או את כדורי הבשר כך שיכוסו לגמרי בנוזלים אבל לא צריך להטביע אותן.
אני כאן מוסיף ומפזר למעלה עוד שום פרוס דק.
להביא שוב לרתיחה ומיד להוריד את הלהבה לנמוכה. את הקציצות המטוגנות לבשל בסיר מכוסה 15 עד מקסימום20  דקות אחרת הן מתפוררות.
 
את הכדורים (הקציצות הלא מטוגנות) לא משטחים אבל צריך לבשל קצת יותר זמן - פיצוי על זה שהם לא מטוגנים.
אחרת הבשר יהיה חי.

תהנו.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת