נתחי חזה הודו/עוף בירקות ורוטב. חבל"ז.
אם במטבח אתם 'שתי ידיים שמאליות' כמוני, הנה מה שאני עושה (ומת על זה - ולא רק אני).
בערך ל-4 מנות.
הכמויות להלן לא קדושות. אפשר לשנות כפי רצונכם.
מכינים במחבת גדול מאד, סוטז' גדול וכד'. העיקר שניתן לכסות.
המצרכים:
500 - 700 גרם נתחי הודו או עוף קטנים. (אפשר גם לחתוך חזה הודו או עוף לחתיכות בעצמכם רק להזהר ולהוציא את כל העצמות והגידים הקשים. אפשר גם רצועות משניצל הודו או עוף (לפני שמכינים מהם את השניצל).
אם יש יותר סועדים - להגדיל כמות בהתאם.
1 פלפל אדום גדול (גם כתום טוב) חתוך לרצועות דקות דקות. למי שרוצה לכמה סועדים - 2 פלפלים.
3 או 4 בצלים גדולים חצויים ואח"כ חתוכים לרצועות דקות. - שוב להגדיל כמות אם זה לכמה סועדים.
2, 3 גזרים חתוכים לרצועות דקות דקות (יש אפילו קולפן מיוחד לזה).
פטריות (לפי טעמכם).
תבלינים לפי טעמכם. אני משתמש בפלפל שחור טחון, משחת ציר בקר (זהירות! זה נורא נורא נורא מלוח אז לא להוסיף מלח), חצי קוביית תיבולית שום ופטרוזיליה. תוסיפו לפי טעמכם. זה מה שחשוב, לא?!
שמן לטיגון. עדיף שמן זית אבל כל שמן אחר - טוב.
אופציה: עגבניות קצוצות דק לשבירת המתיקות.
במחבת גדולה לטגן את הבצל רק עד שקיפות או אפילו קצת קודם.
להוסיף את הירקות והפטריות ולהמשיך בטיגון. זה לא הולך להיות חרוך כי הירקות מפרישים מים וזה בסדר.
אחרי כמה דקות, להוסיף נתחי חזה הודו או עוף.
לערבב היטב.
לכסות ולהביא לרתיחה.
אח"כ להנמיך את הלהבה למינימום ולערבב מדי פעם, לטעום ולתקן תיבול.
להשאיר מכוסה ולבשל היטב שכל המרכיבים יתרככו וגם הבשר אכיל. גם לבדוק שהטעמים נספגו.
אם צריך, מוסיפים קצת מים. שיהיה רוטב. בדרך כלל לא צריך. יש מספיק מהירקות.
אפשרות שדרוג (שאני בדרך כלל לא טורח לעשות):
אחרי שהבשר והבצל משחימים קצת, להוסיף איטריות מיועדות להקפצה אחרי שעברו תהליך הכנה ראשונית
ומוכנות אל-דאנטה (יעני - בינוני. לא מוכנות לגמרי. בבישול הן יתרככו עוד).
בהצלחה וספרו איך היה.
הוספת תגובה
תגובה אחת