00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

פסטה ברוטב - פטריות. ושמנת - טעימה וקלת הכנה.

15/10/2014

 

 

פסטה ברוטב שמנת ופטריות, מנה שאהובה עלינו במשפחה. מנה קלה להכנה ומאוד טעימה- מתאימה לאירוח או סתם פינוק.

 

1 חבילת פסטה או פנה, או מקרוני או קונכיות או מה שאתם אוהבים.

לבשל אותה לפי הוראות היצרן. לשתוף אותה במים קרים לסנן.לשים בקערה ולפזר כ- 2 כפות שמן זית ומלח לפי הטעם ולערבב.

לרוטב פטריות שמנת.-

1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות.

30 גרם חמאה.

1 כף שמן קנולה.

1  קופסאת שימורי פטריות חתוכות-לסנן אותם ולסחוט אותם מהמים.

1 קופסאת שימורי פטריות שלמות מסוננות. (אפשר במקום  פטריות שלמות עוד קופסאת פטריות חתוכות).

1 שן שום מעוכה (לא חייבים).

1 מיכל שמנת מתוקה. לבישול 10% שומן.   -(מי שרוצה רוטב עוד יותר עשיר ועתיר יכול לשים שמנת מתוקה להקצפה 32%).

2 כוסות חלב,   (מדוד בכוס חד פעמית פלסטיק לשתיה קרה).

מלח פלפל לפי הטעם.

קורט אגוז מוסקט (לא חייב).

 

2 כפיות קורנפלור.

חצי כוס חלב.

 

אופן ההכנה לרוטב;

לשים בסיר. את החמאה והשמן. להמיס (שלא ישרף). לשים את קוביות הבצל ולהזהיב אותם. להוסיף את הפטריות החתוכות והשלמות ולערבב. לטגן כ-2 דקות.

מי שרוצה שום שיוסיף עכשיו ויערבב.

להוסיף לסיר מיכל שמנת מתוקה. ואת 2 כוסות החלב. מלח ופלפל לפי הטעם.-טטעמו שמספיק מתובלן לכן. (ומי שרוצה אבל ממש קורט אגוז מוסקט).

להביא לידי רתיחה.,

בינתיים מכינים-בכוס מערבבים-     2 כפיות קורנפלור-  עם חצי כוס חלב-מערבבים שאין גושים.

וכאשר השמנת עם הפטריות רתחו מוסיפים בבת אחת את הקורנפלור לעיסה ומערבבים במהירות כדקה עד אשר העיסה מסמיכה כרוטב. 

 

מטגנים בצל בחמאה והשמן.

מוסיפים פיטריות.

מוסיפים שמנת מתוקה ו-2 כוסות חלב.

מוסיפים את הקורנפלור המומס במים ומערבבים במהירות עד הסמכה לרוטב.

הרוטב מוכן.

 

 

אופן ההגשה.-מניחים מנה יפה של פסטה ושופכים עליה מהרוטב החם. ומגישים.

ניתן להכין את הפסטה . ותבשיל הרוטב מראש ולאכסן במקרר. הרוטב יסמיך לכם - ולכן ניתן לשחק עם הסמיכות ע"י הוספת חלב קר מהמקרר וערבוב. - לחמם לפני ההגשה.

 

המנה מוכנה-טעימה ועשירה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת