33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

פינת השקשוקה (יש גם מתכון).

 
צ'מעו סיפור. במסגרת טיול מהעבודה, לקחו אותנו למסעדת שקשוקה מאד מפורסמת  (נגיד באופן כללי - בגוש דן). התאכזבתי. לא יודע על מה הפרסום שלו כי אני נשבע לכם שהשקשוקה שאני מכין - הרבה הרבה הרבה  יותר טעימה.

נזכרתי בגעגוע בשקשוקה החריפההההההה של צומת בילו הקדמונית. פעם, לפני הרבה שנים ולפני הצומת של היום, היתה מסעדת שקשוקה (בערך כמו דוכן פלאפל גדול) שהיום קבורה אי שם מתחת לצומת שהרחיבו. מי שעצר על הכביש היה צריך לרדת במדרגות החצובות כי המסעדה היתה למטה והגג נמוך מגובה פני הכביש. נדמה לי שהיתה בנויה מעץ והיה לה צבע ירקרק או תכלת. כמעט אין חייל ואין נהג משאית שעברו שם ולא עצרו. עלה לי זכרון הטעם בפה. עד היום לא אכלתי שקשוקה יותר טעימה.
 
השמועות מספרות שכאשר הרחיבו את הצומת רצו את השטח והסכימו לפצות את בעל הבית בשני מליון לירות (כן, כן, אז עוד דיברו בלירות). אבל הוא - רצה שמונה מליון. הפקיעו את הקרקע. הוא תבע אותם למשפט וקיבל פיצוי של חצי מליון לירות. כמו שאומרים - אכל אותה. שמועות. נכון או לא? תחליטו אתם.
 
לעבודה:
לטגן - רצוי בשמן זית:
בצל עד לשקיפות פלוס, כלומר כמעט זהוב.
הרבה פטריות מכל סוג שהוא.
פלפל אדום או גמבה (לטגן או לקלות) שלא יהיו שרופים ולא חרוכים מדי.

להוסיף:
עגבניות.
רסק עגבניות.
עשבי תיבול לפי הטעם.
לבשל קצת.

להוסיף מעט מים (תלוי במספר הביצים. בערך חצי כוס עד כוס. לא להציף שיצטרכו להביא את המשאבה של העיריה), להביא 
לרתיחה, להנמיך להבה, להוסיף קצת רסק עגבניות (באמת קצת שלא תצא שקשוקה מתוקה), להוסיף חלק מקוביית תיבול (אני הולך על שום ופטרוזיליה), קצת פפריקה מתוקה, לערבב היטב. לאוהבי חריפות: קצת (אבל באמת קצת) פפריקה חריפה. אפשר גם פלפל חריף קצוץ דק דק דק. להביא שוב לרתיחה ולהנמיך להבה להכי קטנה.

ליצור שקעים במחבת ולשפוך לתוכם ביצים. לשבור בעדינות שלא ידפק החלמון (הצהוב).
לבשל קצת אבל להזהר שהחלמון לא יתקשה. כל הכיף זה שהוא נוזל בפה.
ראיתי פטנט לשמור על החלמון (הצהוב של הביתה): מפרידים את החלמונים מהחלבונים (החלק הלבן).
טורפים את החלבונים ובהתחלה מוסיפים רק אותם לתערובת במחבת. יותר מאוחר מוסיפים גם את החלמונים. הם יתחממו אבל מוציאם את המנה לפני שיתקשו.

ולמה הזכרתי את השקשוקה של צומת בילו?
המיוחד בה שהיא היתה יחסית דלילה, הוא היה מוכר אותה בפיתה והוא היה מוסיף 
(תמורת תשלום כמובן) שתי נקניקיות שהיה מבשל יחד עם השקשוקה וגם הן היו חריפות, אבל ממש. עד עכשיו עומד לי הטעם בגרון.
אז למי שרוצה.....
בתאבון.
 
 
 
 
הפינה למנוסים, ידענים, זריזים וחסרי סבלנות.
 
לטגן - רצוי בשמן זית:
בצל עד לשקיפות פלוס, כלומר כמעט זהוב.
הרבה פטריות מכל סוג שהוא.
פלפל אדום או גמבה (לטגן או לקלות) שלא יהיו שרופים ולא חרוכים מדי.

להוסיף:
עגבניות.
רסק עגבניות.
עשבי תיבול לפי הטעם.
לבשל קצת.

להוסיף מעט מים (הכמות תלויה במספר הביצים. בערך חצי כוס עד כוס), להביא 
לרתיחה, להנמיך להבה, להוסיף כפית רסק עגבניות, להוסיף כחצי מקוביית תיבול (אני הולך על שום ופטרוזיליה), קצת פפריקה מתוקה, לערבב היטב. לאוהבי חריפות: קצת פפריקה חריפה. אפשר גם פלפל חריף קצוץ דק דק דק. להביא שוב לרתיחה ולהנמיך להבה להכי קטנה.

ליצור שקעים במחבת ולשפוך לתוכם ביצים. לשבור בעדינות שלא ידפק החלמון (הצהוב).
לבשל קצת אבל להזהר שהחלמון לא יתקשה. כל הכיף זה שהוא נוזל בפה.
פטנט לשמור על החלמון (הצהוב של הביתה): מפרידים את החלמונים מהחלבונים (החלק הלבן).
טורפים את החלבונים ובהתחלה מוסיפים רק אותם לתערובת במחבת. יותר מאוחר מוסיפים גם את החלמונים. הם יתחממו אבל מוציאם את המנה לפני שיתקשו.
בתאבון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת