44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

מי קדם פארק אלונה -חווית בציר והליכה בנקבת מים עתיקה - מומלץ

מי קדם פארק אלונה -חווית בציר והליכה בנקבת מים עתי...

תרשו לי לקחת אתכם  2000 שנה אחורה בזמן לתקופה הרומית ביזנטית, כאן בפארק אלונה נמצא חלק ממפעל מים קדום ששימש את העיר קיסריה בתקופה הרומית, עקב גידול האוכלוסיה בקיסריה הצטרכו לתת מענה לצורך במים, וכך חפרו מערכת פירים מרשימה , חצבו ותלו נרות בקיר לראות את הדרך, התקדמו אט אט עד שפרצו דרך מתחת לקרקע של מים נקיים לשתיה וחקלאות, מה שהולך שם למטה פשוט מרשים ביותר.

פארק אלונה ממוקם ליד בנימינה וישובים כמו עמיקם בת שלמה,אביאל וגבעת עדה, האזור הוא מקום גידול נפלא לכרמים של ענבים,רימונים ושאר עצי פרי.מיותר לציין שהנוף פשוט מקסים, מי קדם פארק אלונה תשאלו את עצמכם כמוני איך לא הכרנו קודם? טוב, אז חבל על הדיבורים נעים להכיר

יש חניה גדולה  צמודה לפארק , שימו לב אם אתם מגיעים מדרום, לפני שאתם פונים שמאלה לחניה הטו מבט לכביש ממולכם ואז עלו בבטחה לחניה.

הפארק ירוק ומקסים עם פינות מוצלות רבות בפנים, וכן, אפילו בנו לכבודכם סוכה לחג.

עכשיו תחליטו מה אתם עושים, גם הבציר והכנת התירוש וגם ההליכה המרתקת בניקבה הם חוויה שלא כדאי לדלג עליה.

אנחנו יוצאים לכרמים שממול פארק אלונה בקבוצה גדולה אחר המדריך אבישי ועוזריו הנאמנים. בתיק של אבישי סלסלות ומספריים עבור הבציר.

חוצים בזהירות את הכביש המתעתע, מצד שמאל יש עצים עמוסים ברימונים אדומים וכל המקום הזה נראה כאילו לקוח מתוך איזה ציור.

אבישי מצביע על שורה בכרם ואומר, זוהי שורה לא מרוססת והיא כולה שלכם, עכשיו תתחילו לעבוד..

אבישי מגלה לנו שהאשכולות הכי טובים מסתתרים למטה , אנחנו מזיזים בעדינות את הענפים ומגלים אשכולות ענבים שחורים ומתוקים מתוקים, הופ המספריים גוזרות ישר לסלסלה ..

כל אחד והשלל שלו

כן אפשר גם לטעום-זה מתוק!

אוקיי עכשיו שהסלסלה שלנו מלאה בענבים מתוקים, אנחנו עושים את דרכנו חזרה לפארק שם מבטיחים לנו נייצר מיץ ענבים תירוש טעים.

תהליך הפקת היין 

כאן מתחת לעצים ועם בריזה נהדרת אנחנו מתחילים את העבודה האמיתית, כי הבטיחו לנו תירוש אבל אנחנו צריכים להכין אותו..

קודם שמים את הענבים שקטפנו בתוך אמבטיות מים נקיות ושוטפים טוב טוב

ואז אנחנו מקבלים פיילה כפולה מחוררת בה נניח את הענבים ששטפנו

ועכשיו אבא ולירון עובדים במרץ ומועכים את הענבים עד שיוצא מהם כל המיץ..למה אני לא עוזרת?מי יצלם?..

בכל המרץ

תיכף יהיה לנו פה תירוש רענן

זה אולי נראה לכם עכור, אבל זה בלי סינון או חומרים משמרים, מיץ תירוש טרי טרי ישר מהכרם וטעים ביותר

סינון קצר עם מסננת ומשפך לקנקן שהוכן מבעוד מועד.. ואנחנו מתענגים על מיץ שהכנו לבד.

עמדת הפיילות ממתינה לבוצרים

אחרי שבצרנו יגענו ומצאנו..אנחנו מתכוננים ללכת בעקבות המדריך "נבו"  להליכה בניקבת המים

מכיוון שגובה המים הוא עד 70 ס"מ המדריך שלנו לבוש כך

ואנחנו ככה !! תביאו בגדים להחלפה יבשים אתם לא יוצאים מכאן..

וכאן המקום לאמר תודה ל"קרוקס" כי אין נעליים יותר מתאימות למטרה הזו..

ופנסים שתקבלו בתחילת הסיור חיוניים כדי להאיר את הדרך..

יורדים  בזהירות אחרי נבו המדריך וכאן מתחיל הקסם, קריר חשוך..מידי פעם נפגוש חלון שיאיר מלמעלה, ויש אפילו תחנת יציאה אחת בהתחלה לחוששים..אבל בואו נאמר שאם ילדה בת 6 נהנתה מאוד ודאגה להזהיר את החבורה לאורך כל המסלול, "זהירות מדרגה" "מים עמוקים" אז כל אחד יכול..

בסך הכל הליכה של  300 מטר מתוך 6 ק"מ שהוכשרה להליכה במים. חוויה קרירה וכייפית

מסיבות מובנות תתמקדו בהליכה ולא בצילום אם אתם לא רוצים שה  שלכם תשחה במים ותצא בקיסריה..

מכאן יורדים..

אחרי שהתייבשתם או לפני שירדתם לניקבה אתם מוזמנים לצפות בסרט חביב בו תוכלו לראות את הכלים בהם השתמשו לחציבת הפירים, כמו גם את הקאובוי החביב שנקלע לניקבה ועושה את המסע בדיוק כמוכם.

במקום מזנון נחמד ומרווח עם שולחנות וכסאות, פיתות דרוזיות בטאבון מיץ רימונים סחוט טבעי ועוד..

זהו חברים, היתה לנו כאן חוויה נהדרת זה הזמן לחזור הביתה , בדרך  מטוס אל על תיכף נוחת גם שם יש אנשים שחוזרים הביתה 

מי קדם פארק אלונה  "לזרום" עם ההיסטוריה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,501,867
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת