33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

איך להכין עוף בתנור? קחו עוף ושימו בתנור. לא צוחק.

אני לא הייתי צריך לעבוד במקצוע שלי. הייתי צריך להיות קוסם. אם אתם מחפשים זריזות כמו שאצלי - זה נשמע בערך ככה: "לא רעבה, לא רעבה, לא רעבה. רעבה עכשיו". אם אני מכין משהו על דעת עצמי, סיכוי טוב שאחת תרצה  ולפחות אחת תעקם את האף.  כיון שאני לא מוכן להיות בכוננות למקרה שמישהי תרצה לאכול, יש תמיד משהו מוכן מראש ולפעמים יש קפוא. אבל פתאום מישהי מתעוררת "רוצה אוכל עכשיו". כיון שאינני עובד במסעדה, אז רק מה שהוכן מראש. בדרך כלל יש מרק, סוג כלשהו של תוספת, וסוג אחד או שניים של בשר. לפחות אחד מהם - תוצרת הבית (כלומר - שלי). כל מי שזה לא מתאים לחיכה האנין באותו רגע - שתכין יותר טוב או שתישק לי בקורקבן (כי בת#@ שלי כבר יש תור ארוך).
למנה הבאה אצלי קוראים עוף במלח. באמת משהו בסגנון - קחו עוף, שימו בתנור והרי לכם עוף בתנור. אין שום סיכוי שישאר למחרת ולא חשוב כמה מנות אכין. הכל נטרף.


כלים דרושים:
תבנית הכי גדולה ושטוחה (בגודל של אלה שמגיעות אוריגינל עם התנור והשטח שלהן בערך כמו שטח 
תחתית התנור.) מצופה היטב ברדיד אלומיניום (ניר כסף), רצוי מהסוג העבה (לשמור על נקיון התבנית. אני משתמש בעובי 18 מיקרון).
סכין חדה.

מצרכים:
חצי ק"ג מלח בישול גס. אם יש צורך ביותר מזה – תוסיפו.
תפוחי אדמה קלופים, שטופים וחתוכים לפרוסות של 6-7 מ"מ בערך (בכמות שתספיק לכל הסועדים).
חלקי עוף שטופים במים גם אם הם קפואים (אצלי הולכים ירכיים, אבל אפשר גם שוקיים/פולקעס, 
כרעיים. לא מומלץ כנפיים). אצלי זה בכמות שמכסה את תפוחי האדמה. אגב, רצוי לשטוף את חלקי העוף לפני ההקפאה.
אפשרי (לא חובה) – לפזר בצלצלים קטנים. אפשרי (גם לא חובה) – לפזר שיני שום.
זהו. אין יותר מרכיבים. מצטער.
 
מי שבכל זאת מתעקש – לפזר קצת טימין ותבלין שמפזרים על השיפודים בשיפודיות.

עוד צריך לשימון התבנית מרגרינה בטמפרטורת החדר (עדיף) או ספריי שמן (פחות עדיף כי זה
גורם לכל הקונסטרוקציה להחליק).
שופכים את המלח לתבנית (אל תשאלו אותי מה התפקיד שלו. אין לי מושג. אולי הגזים שהוא 
מפריש יחד עם ספיגת השומנים. לא יודע). על ידי הנעת התבנית מצד לצד, מפזרים אותו באופן שווה על פני כל התבנית ואז בידיים יוצרים "מכתש". כלומר יוצרים גומה גדולה ומסדרים את המלח במסגרת סביב סביב לשולי התבנית כך שכמעט כל משטח התבנית וניר הכסף ישאר נקי לגמרי ממלח. כמו מסגרת של תמונה.

מורחים בעדינות מרגרינה על המשטח הנקי ממלח.
מסדרים על המשטח פרוסות תפוחי האדמה. אפשר בשכבה אחת, אפשר בשתיים (לא יותר 
ובצורה שהפרוסות לא תהיינה חופפות זו לזו) ואפשר (כמו שאני עושה כשצריך כמות גדולה) זה על זה כמו רעפים או דומינו שנפלו  זה על זה (וככה בכמה שורות). הפרוסות לא צריכות לגעת במלח.
גם לא העוף. המלח - רק מסגרת (שוב - גם אם תתעקשו - לא יודע מה התפקיד שלו).
על תפוחי האדמה מניחים את חלקי העוף.
מי שרוצה גם בצלים ושיני שום - זה הזמן להוסיף.

מי שרוצה עשבי תיבול או תבלינים - עכשיו. אני לא מוסיף כלום. תאמינו לי - טעים מאד. כולם 
מתלקקים. באמת. חוץ מזה לא יאכלו. למה? כי כל אחד ירצה עשב אחר ואני לא מסעדת השף. תשים עשב אחד - תאכל מישהי והיתר יעקמו את האף. תשים עשב אחר - מישהי אחרת תאכל והיתר יעקמו את האף. אין לי עצבים לזה.

עכשיו לתנור.
במחצית הגובה, חום עליון וחום תחתון משהו כמו 190 200 מעלות עד כשעה. אחר-כך מורידים ל-180 מעלות וממשיכים 
עוד 40 דקות שהעוף שחום היטב ותפוחי האדמה (כולם - אל תבדקו רק אחד. תבדקו כמה) רכים למאכל.


צריך קצת סבלנות ועדינות כשמפרידים את תפוחי האדמה מניר הכסף. לא בכסחנות. הניר שומר על התבנית נקיה משומנים. אם הניר יקרע - כל התוכן ישר לתבנית. אם הוא נשאר שלם - כל המלח והשומנים השרופים ישר לפח והתבנית נשארת נקיה.

יאללה. תהנו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת