88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

רימון!!!

רימון!!!

 

 

 

אז...

איך אתה מקלף את הרימון שלך?

 

בוחרים אותם אחד אחד,

כמות שווה של רימונים גדולים מהזן המתוק ומהזן החמוץ,

שוטפים היטב מתחת למים זורמים,

 

 

 

בכיור נקי, מניחים קערה גדולה,

מכל רימון, חותכים ומסירים, עיגול  קליפה מלמעלה ומלמטה ,

וחורצים בקליפה סימנים בסכין חד, מבלי להגיע לגרעיני הרימון.

ממלאים את הקערה  עם הרימונים המסומנים  במי ברז,

 מוציאים את הקערה  ומניחים על השיש,

על יד הכיור.

 

 

 

 

מניחים בכיור קערה אחרת, ריקה ונקיה,

ובתוכה מפלחים את הרימון, כל פעם מוציאים רימון  מהמים, מתחתית הקערה,

 מסירים את הקליפה, אותה שמים בתוך שקית, שהכינונו מראש על  השיש,

ואת הגרעינים, המפוצצים במיץ, מפילים לתוך הקערה, בין לבין מלאו פיכם בגרגרי רימון עסיסייים ותהנו,

כך תהיה לכם יותר מוטיבציה להמשיך,

כי עוד רבה המלאכה...

 

כאשר כל גרעיני הרימון בקערה,

ממלאים אותה במים,

כל החתיכות הלבנות שנעלמו מעינינו והסתננו פנימה, יצופו על המים,

לתת למים לגלוש  מהקערה, ולמטה ישארו רק גרעיני רימון נקיים. 

 

לערבב פעם פעמיים כדי לאפשר לקליפות שלמטה לצוף,

להמשיך  ולהסיר אותם בעזרת כף מחוררת

*טעם הרימון אינו נפגם מהמים,

 

אוצר של גרעיני רימון נקיים ועסיסיים,

 

אוכלים מיד, ואת השאר, לאחסן בתוך קופסה סגורה היטב במקרר,

או בצנצנות זכוכית עם מכסה תואם

 

 

 

 

מתי שחשקה נפשכם, הוציאו את הכמות המבוקשת בצלוחיות הגשה,

 

 

 

 

באופן הקילוף הזה, כל הגרעינים נותרים שלמים,

ואינם  נפגמים במהלך הקילוף והשטיפה,

וגם לאחר איחסון של שבוע במקרר,

הם שומרים על שלמותם וטעמם, ואינם מגירים מיץ.

והתוצאה, תאווה לעיניים ולחיך.

 

 

לראש השנה  לסוכות  ועד שתסתיים העונה...

אני נוהגת להכין כמות גדולה ,

של רימונים קלופים, למספר גדול של אורחים,

 אני עושה את מלאכת הקילוף כיומיים לפני ערב החג,

בין 9-10 רימונים לפחות, וזה לוקח זמן.

אבל  הטעם שווה את זה.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת