00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

כרוב עם עדשים בסגנון הודי

כרוב הוא ירק בסיסי במטבח. לרוב אני מעדיף אותו טרי בסלטים, אבל יש לו גם אפשרויות בישול לא מעטות.
הנה אחת מהן:

המצרכים הדרושים:

  1. כרוב ירוק קטן - בינוני
  2. 3 עלי דפנה
  3. 1 כפית זרעי כמון שלמים
  4. ארבע כפות עדשים אדומות
  5. 1/2 כפית כורכום
  6. 1-1.5 כפית מלח
  7. קצת צ'ילי טחון
  8. קצת פלפל טחון טרי
  9. שמן זית - כ-3-4 כפות

 

אופן ההכנה:

  1. מסירים את העלים החיצוניים של הכרוב ואת הקלח וחותכים לרצועות בערך באורך של 5 ס"מ ורחוב של 1-2 ס"מ
  2. מחממים את השמן על אש גבוהה ומוסיפים את עלי הדפנה וזרעי הכמון
  3. אחרי כמה שניות, כשעלי הדפנה משנים את צבעם, מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד חצי דקה - דקה. העדשים ישנו את צבעם לצהוב.
  4. מוסיפים את הכרוב ושאר התבלינים וממשיכים לטגן על אש גבוהה עוד דקה-שתיים תוך כדי ערבוב
  5. סוגרים את הסיר ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל על אש קטנה תוך ערבוב מפעם לפעם עד שהכרוב מתרכך - בערך עשרים דקות עד חצי שעה

בתיאבון!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת