00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

מאפים מתוקים מבצק עלים

 

 

 

 

 

בעבר עוד הכנתי בצק עלים בעצמי כמו שאמא שלי מכינה עד היום. אין ספק שאיכותו וטעמו של בצק עלים תוצרת רבית מאפילה על טעמו שכל כל בצק עלים תעשייתי שארכוש במרכול, אבל השפע שיש לנו היום במקררי המרכולים והמחיר השווה לכל נפש אינו מצדיק את הזמן וההתעסקות עם בצק עלים תוצרת בית. במאפים שהכנתי השבוע השתמשתי בבצק עלים קנוי מתוצרת שופרסל. התוצאות דברו בעד עצמן.

 

 

בצק עלים עם תפוחי עץ:

למלית

2 תפוחי עץ סמיט מגוררים במגרדת עבה

כף סוכר חום

כפית קינמון

פירורי בסקוויט (שיספקו את הנוזלים)

אבקת סוכר 

ההכנה 

לחתוך רצועה מתוך גליל הבצק שהופשר במקרר מבעוד מועד. לרדד עלה ברוחב 10 ס"מ. לשים מהמילית,

להוסיף מעט פירורי עוגיות כדי שהנוזלים במידה ויש, יספגו, לגלגל ולחתוך, לחזור על הפעולה 4 פעמים ולחתוך רצועת בצק נוספת. 

להניח על תבנית מרופדת בניר אפיה, לאפות בחום של 180 מעלות עד הזהבה. 

לאחר צינון לפזר אבקת סוכר. 

 

 

 

 

 מתוקים

הילדים שלי קוראים להם מתוקים קרוב לודאי כי הם מתוקים ונפלאים. ההכנה שלהם מהירה ודורשת רק בצק עלים וסוכר לבן או חום מי שאוהב יכול גם להוסיף מעט קינמון. אני ויתרתי על השלוב. אופציה נוספת היא להוסיף לסוכר מעט שומשום לבן או שחור.

ההכנה בצלחת שטוחה שמים סוכר חום או לבן (או אחד השילובים שהצעתי מעל.

 

מרדדים רצועת בצק עלים ומגלגלים אותה לכרוכית . כן היא יכולה לצאת עבה, זה בסדר גמור. 

את הכרוכית פורסים לטבעות, הן לא גדולות בשלב זה

 

לוקחים כל טבעת מניחים על הסוכר ולוחצים אותה בכף היד או בקלף של בצק אל הסוכר עד שהיא מלאת סוכר, שטוחה ודקה.

מניחים על ניר אפיה ואופים להזהבה.

 

 

בתאבון

 

 
 

 

בסדרת 10 מפגשים. מפגש עשירי במתנה 0506489787

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת