88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

רולדות מבצק פריך ממולאות בתמרים אגוזים שוקולד

10/10/2014

מכירים את זה שאתם רוצים להכין משהו, מחפשים את המתכון ולא מוצאים? ככה זה עם מתכונים ישנים, גם מסיבה זו פתחתי את הבלוג כדי לשמר את המתכונים שלי.

בקיצור הרבה זמן אני רוצה להכין רולדות במילויים שונים ולא מצאתי את המתכון שהיה לי והנה בחיפוש אחרי מתכון אחר, מצאתי אותו.

המתכון קל והבצק יוצא פריך וטעים, עשיתי מעט שינוי במצרכים מהמתכון המקורי.

ממלאים באיזה מילוי שאוהבים, אני הכנתי חלק במילוי ממרח תמרים ומעל אגוזים קצוצים וחלק במילוי נוטלה ומעל אגוזים קצוצים. בכל מקרה, שני האפשרויות טעימות. אפשרות נוספת היא למרוח בריבה כלשהי, רצוי אדומה ומעל לפזר קוקוס וכו'.

קצת תמונות ולאחר מכן המתכון.

זהו, המתכון יכול ללכת עכשו לאיבוד

מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים

עלה עם ממרח תמרים

עלה עם ממרח נוטלה

מפזרים אגוזים קצוצים ומגלגלים לרולדה

לפני כניסה לאפייה

לאחר האפיה

המתכון:

  1. 1 קילו קמח מנופה
  2. 2 חבילות אבקת אפיה
  3. 1 כוס סוכר
  4. 1 מרגרינה רכה - מחמאה (במקורי 2 מרגרינה ועדיף כי הבצק יוצא רך מאוד. אני החלפתי מרגרינה אחת במיץ תפוזים ושמן)
  5. 1 כוס מיץ תפוזים
  6. 1 כוס שמן קנולה
  7. 1 קופסא ממרח תמרים
  8. 1 קופסא נוטלה
  9. אגוזים קצוצים
  10. 1 ביצה שלמה

אופן הכנה:

  1. להכניס את כל חומרי הבצק מ-1-6 למיקסר וללוש עד שמתקבל בצק רך וגמיש
  2. להעביר למשטח עבודה, לחלק ל-6 חלקים
  3. לחמם תנור ל-180 מעלות
  4. לרדד, למרוח ממרח תמרים או נוטלה, לפזר מעל אגוזים, לגלגל לרולדה ולהניח בתבנית מתאימה
  5. למרוח מעל ביצה
  6. לאפות בערך 40 דקות עד לקבלת גוון זהוב
  7. לקרר ולחתוך לפרוסות יפות
  8. לשמור במיכל סגור
  9. מילוים נוספים: למרוח ריבה ומעל לפזר קוקוס, או רק ממרח השחר, או רק ממרח לוטוס.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

43 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת