1111
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

חיתוכיות בצק פריך עם ריבה ביתית .

01/09/2017

את החיתוכיות האלה לא תפסיקו לנשנש,הבצק כל כך פריך וטעים והריבה הביתית משבחת את התוצאה

הסופית ,אפשר להכין את החיתוכיות גם עם קמח מלא ,ממליצה מאוד ,ויש אפשרות לעשות את הבצק

פרווה עם מחמאה ,אז רוצו להכין לא תצטערו .

בצק פריך :

200 ג''ר חמאה קרה

1/2 כוס סוכר

2 כוסות קמח

1/2 שקית אבקת אפיה

50 ג''ר אגוזים קצוצים .

צנצנת קטנה של ריבת נקטרינות (את הריבה במתכון אני הכנתי יש מתכון בבלוג)

אופן ההכנה :

לחתוך את החמאה לקוביות להכניס לקערת המיקסר להוסיף ,קמח ,סוכר ,

ואבקת אפיה ללוש בעזרת וו גיטרה עד לקבלת פרורי בצק .

להוציא את הפרורים מהמיקסר על השיש ,לחלק את הפרורים לחצי ,להעביר חצי

אחד לתוך קערה ולפזר לתוכה את האגוזים לערבב מעט ביד להשאיר את הבצק פרורים ,

לשמור מכוסה במקרר .

את המחצית השנייה של הבצק ללוש עד לקבלת בצק אחיד ,לעטוף בניילון נצמד להניח

במקרר לחצי שעה לפחות .

לחמם תנור ל180 מעלות ,להוציא את גוש הבצק מהמקרר ולרדד לתבנית מתאימה ,אני

השתמשתי בתבנית עגולה קוטר 26 ,לשמן את התבנית ,להניח את הבצק על התבנית

לחורר מעט עם מזלג ,לאפות את הבצק כ20 דקות עד להזהבה .

להוציא מהתנור למרוח ריבת נקטרינות (כמובן שאפשר כל ריבה שיש בבית)בשכבה אחידה

על הבצק ,להוציא א הפרורים מהמקרר ולפזר על הריבה בצורה אחידה ,להמשיך לאפות

עד שהפרורים זהובים .לקרר לחתוך לקוביות וליהנות.

מתכון לריבת נקטרינות

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=4582512

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת