00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

עוגיות חמאה וקינמון - פינוקי בוקר

עוגיות חמאה וקינמון

 

מתוך הספר המתיקות שבשכחה (סקירה על הספר הנפלא הזה שהחזיר אותי לאפייה במטבח תבוא בהמשך) 

200 גרם חמאה

כוס וחצי סוכר חום

 2 ביצים

כפית תמצית שקדים

שתיים וחצי כוסות קמח

כפית אבקת סודה לשתיה

כפית שטוחה מלח

 

מערבבים את כל החומרים הרטובים יחדיו (סוכר חום חמאה וביצים)

מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים היטב

 

יוצרים 3 גלילות  ומגלגלים בסוכר חום וכפית קינמון

מקפיאים את הגלילות למשך כשעה לפחות  ורק אחר כך פורסים דק ואופים

יש לאפות כל גלילה בתבנית נפרדת

מחממים תנור ל180 מעלות ואופים במשך 12-15 דקות. רצוי לבדוק את התנור שלכן ולשים לב שהן לא יישמחמו לגמרי באפייה אחרת הן הופכות לשרופות לגמרי תוך שהן מתקררות.

מקררים בתבנית למשך חמש דקות בלבד ולאחר מכן מוציאים מהתבנית בעזרת מרית ומניחים על מגש קר כי הן ממשיכות להאפות בחוץ מן החום הצבור בהן

 

העוגיות טעימות ומזכירות במרקמן ובצבען את עוגיות הלוטוס הקנויות - אפשר ורצוי להוסיף לבצק כפית קינמון וזו עוגיית לוטוס ביתית מושלמת 

לפני שבועיים הכנתי כמות מחרית שנחטפה ונזללה

אחרי יומיים הכנתי שוב

 וכעת מצאתי שיטה חדשה: אני מכינהמספר  גלילות שמה בפריזר בכלי אטום כשהן עטופות בנייר אפייה  ומוציאה בבוקר לאפייה טרייה כל פעם גליל אחד 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת