00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

אורז חלומי בסגנון מקלובה!!

09/10/2014

זהו, אני יכול לפרוש, הצלחתי להביא את האורז פרסי הרגיל לשלמות!!

כתבתי בסגנון מקלובה כי לא כולם יכולים להפוך ואת האמת אם אורז כזה, זה כל כך שולי, אמנם יש כאן קצת עבודה אבל שווה כל מאמץ!!

מצרכים:

כוס וחצי אורז פרסי שטוף, מושרה ונקי מעמילן

2 גזרים מגורדים בפומפיה

50 גרם שומן כבש קצוץ\טחון

כפית גדושה שום כתוש

כפית אבקת מרק עוף

2 בטטות גדולות קלופות ופרוסות

3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים

דלורית (רק החלק הארוך) קלוף ופרוס

6-8 כנפיים חצויות ל-2 חלקים 

4 בצלים גדולים (2 קצוצים גס ו-2 חתוכים לרצועות)

חצי כוס צנוברים קלויים

מקל קינמון

6-7 גרגירי פלפל אנגלי

4 עלי דפנה

מלח ופלפל

שמן זית

שמן קנולה

אופן ההכנה:

שלב ראשון - במחבת מחממים שמן קנולה ומטגנים את פרוסות התפוחי אדמה, בטטות והדלורית (כמו צ`יפס) ומוציאים לנייר סופג, שופכים מהשמן ומטגנים 2 בצלים חתוכים לרצועות עד השחמה ושומרים בצד.

שלב שני - קוצצים גס 2 בצלים, מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הבצלים, מוסיפים את הכנפיים עד שהם נסגרות ומכניסים פנימה את עלי הדפנה, מקל הקינמון והפלפל האנגלי, ממליחים, מפלפלים ומוסיפים מים רותחים (קצת יותר מליטר) ומבשלים את הכנפיים לחצי שעה.

לאחר חצי שעה, מסננים את המים לקערה ושומרים אותה, את הכנפיים מעבירים לקירור ואת שאר הדברים שסיננו זורקים, לאחר שהכנפיים התקררו, מורידים את העור ומפרידים את הבשר מהעצם וקוצצים אותו.

שלב שלישי - נחמם במחבת מעט שמן זית ונוסיף את שומן הכבש עד שהוא ניתך ברובו, בקערה נערבב את האורז,בשר הכנפיים הקצוצות, תחולת המחבת עם שומן הכבש, הגזרים המגורדים, כפית שום כתוש, כפית האבקת מרק עוף, צנוברים קלויים, מלח (מעט) ופלפל.

שלב רביעי ואחרון - בסיר לא דביק, ניתן שכבה קלה של שמן ונניח את פרוסות הבטטות וחצי מתפוחי האדמה, עליהם נפזר באופן אחיד את רצועות הבצל המטוגן, על הבצל נשפוך את קערת האורז ונהדק לשכבה ישרה ועל האורז נניח את פרוסות הדלורית ותפוחי האדמה שנותרו, נשפוך פנימה את המים ששמרנו מבישול הכנפיים ואם צריך נשלים נוזלים עם מים רותחים, מבשלים כעשרים דקות בערך עם סיר סגור (כמו אורז רגיל) ולאחר מכן מניחים מגבת על הסיר וסוגרים עליה את המכסה.

לאחר שמתקרר מעט, לוקחים צלחת גדולה והופכים עליה את תכולת הסיר, אם התהפך בשלמות אז סבבה, אם לא גם סבבה!! 

יאללה תהנו!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת