00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

מרק חרירה חורפי ועשיר

 

מרק חרירה 

 

 

חצי קג בשר חזה בקר עם עצם

עצמות למרק

4 גזרים חתוכים לקוביות קטנטנות

עגבנייה קצוצה 

2 בצל לבן קצוץ דק

חצי  קג חומוס מושרה. קולף

חצי קג עדשים ירוקות מושרות ושטופות

צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
 
גבעולי סלרי קצוצים דק
 
פלפל שחור גרוס 
מלח
כף כורכום
כף פפריקה מתוקה 
 
 
שולקים את הבשר במים רותחים ומבשלים כרבע שעה. שוטפים היטב
את הבשר, חותכים לקוביות קטנות מאד
 
בסיר עמוק מטגנים בצל,  מוסיפים את הגזר הקצוץ לקוביות ואת העגבניה
 
אט אט מוסיפים את שאר המרכיבים: הבשר , החומוס , העדשים שורשים קצוצים: פטרוזיליה וסלרי
וכן גבעולי הסלרי הקצוצים.
 
מוסיפים מעט מים ומבשלים על אש נמוכה כשעה
 
לאחר כשעה מוסיפים התבלינים וכל העלים הירוקים הקצוצים: כוסברה פטרוזיליה ועלי סלרי
4 כוסות מים ומבשלים למשך שעה נוספת.
 
רצוי לבשל ללא תוספת רבה של מים על מנת שיתבשל היטב.
אפשר לדלל את המרק במים רותחים לפני הגשה ולתקן טעמים: מלח ופלפל
 
לפני ההגשה יש אפשרות להגיש עם אטריות מבושלות
או להכין רביכה; הרביכה מורכבת מחצי כוס קמח מעורב במים מעורבב היטב ומוסף למרק תוך בחישה מתמדת. 
כחמש דקות לפני סיום הבישול
 
לפני הגשה בודקים ומתקנים תיבול : פלפל מלח ומזלפים מעט מיץ לימון למי שמעדיף, בצלחת האישית
 
בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת