1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

קורבייה עוגיות חמאה נמסות בפה

01/10/2014

עוגיות קורבייה אלה העוגיות שגדלתי עליהם אלופה בהכנתם הייתה דודתי אחות אבי עליהם השלום ,אין פעם שלא היינו מתארחים אצלה

והעוגיות האלה לא היו מונחות על השולחן ,יפות ,עדינות ,נימוחות ונעלמות בשנייה בפה ,אימי ז''ל גם הייתה מכינה לפני ראש השנה וכיפור,

וכמובן שלמדה היא מדודתי האלופה שגדלה על מטעמי המטבח היווני .

הנה המתכון לעוגיות הנהדרות הנימוחות שמזכירות את הבית את המטבח היווני במיטיבו .

 מצרכים:

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

 50 גרם אבקת סוכר

1 חלמון

1כפית תמצית שקדים

21/2כוסות קמח לבן

לזרייה על העוגיות:

50 ג''ר אבקת סוכר

הכנה:

לחמם תנור ל180 מעלות

בקערת המיקסר עם וו גיטרה להקציף חמאה עם אבקת סוכר לקרם אחיד ,

להוסיף חלמון ותמצית שקדים להמשיך לערבל במהירות איטית ,להוסיף את הקמח

לערבל במהירות הכי נמוכה עדיף לערבב בכף עץ עד שכל התערובת אחידה .

מחלקים את הבצק לשלוש כדורים כל כדור מגלגלים לנחש ארוך חותכים בצורה אלכסונית

בערך בגודל 2 ס''מ כל עוגייה ,מניחים נייר אפייה על התבנית מסדרים את העוגיות ,

אופים בערך 15-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט ,מוציאים מהתנור מצננים מעט

ובוזקים את יתרת אבקת הסוכר .שומרים בכלי אטום .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת