00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

תירס גמדי, פטריות ומש - בסגנון הודי

את המתכון המקורי מצאתי בספר בישול הודי באנגלית. כהרגלי הכנסתי לא מעט שינויים שמפשטים את ההכנה.

המצרכים הדרושים:

  1. כ-50 ג' מש יבש
  2. קופסת שימורים של תירס גמדי (נקרא גם "תירס צעיר") - אם אתם מוצאים טרי או קפוא זה ודאי עדיף. מדובר בכ-150 ג'.
  3. 1 סלסלת פטריות שמפיניון
  4.  2 בצלים בינוניים
  5. כ-75 ג' אפונה (אני משתמש בקפואה - אין צורך להפשיר לפני הבישול)
  6. 1 כפית מלח
  7. 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  8. קצת פלפל צ'ילי טחון (אפשר להחליף בפלפל שחור)
  9. חצי כפית כורכום
  10. שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה:

 

  1. מבשלים את המש עד שיהיה אכיל אבל לא ממש רך. מסננים ושמים בצד
  2. קוצצים את הבצלים דק, חותכים את הפטריות לקוביות או לפרוסות. את התירס הגמדי חותכים לפיסות של כ-2-3 ס"מ אורך
  3. בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שיזהיב
  4. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן במשך 2-3 דקות תוך ערבוב
  5. מוסיפים את שאר המרכיבים - המש המבושל, האפונה והתבלינים וממשיכים לטגן עוד כדקה תוך ערבוב
  6. מנמיכים את האש וסוגרים את הסיר
  7. מבשלים על אש קטנה עוד כחמש דקות. אם התבשיל יוצא יבש מדי מוסיפים קצת מים תוך כדי הבישול

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת