00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

עוגת שמרים במילוי ממרח נוגט

המצרכים:

לבצק:

1/2 ק"ג קמח

1 כף פודינג וניל

1 כף שמרים

2 כפות דבש

2 כפות סוכר

2 ביצים

קורט מלח

1/4 כוס שמן

כ-1/2 כוס מים פושרים (או לפי הצורך, הבצק צריך להיות רך ולא דביק)

 

למלית:

ממרח נוגט אגוזים של שהחר

אבקת נוגט (לובקה)

 

ביצה טרופה, לציפוי

 

לסירופ:

1 כף דבש

1 כף מים

 

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת מיקסר שמרים, מים, סוכר ודבש, מערבבים. מכסים את הקערה עם צלחת וממתינים 10 דק'.

2. מוסיפים קמח ופודינג ומערבלים לאט. מוסיפים ביצים ומלח וממשיכים לערבל. מוסיפים את השמן ומערבלים לעיסה אחידה, עוד כ-5 דק'.

3. מכבים המיקסר וממתינים 10 דק', ואז מערבלים עוד במשך כ-5 דק'.

4. מקמחים ולשים בידיים את הבצק עד שנוצר כדור רך ולא דביק.

5. מעבירים לקערה מקומחת ומתפיחים כ-1 שעה. (אם לא רוצים להכין עכשיו - ניתן אחרי התפחה זו להכניס למקפיא ואז להפשיר במקרר ולהמשיך הלאה רגיל. אני הכנתי חלה מבלי להקפיא ואת המאפה לאחר ההקפאה והבצק היותר טעים הוא זה שלאחר ההקפאה)

6. מחלקים ל-4 כדורים. מרדדים כל עיגול על משטח מקומח למלבן.  מפזרים על המלבן אבקת נוגט ומורחים את הממרח.

7. מגלגלים לרולדה, צובטים לסגירת הפס.

8. לוקחים 2 רולדות. שמים אותן בצורת X אחת על השנייה ומכינים בצורת בורג. מפגישים שני קצוות הבורג אחד עם השני וסוגרים את המעגל, צובטים קצת את הסגירה. מעבירים לנייר אפייה.

   מכינים ככה עוד עוגה. (סה"כיוצא 2 עוגות)

9. מברישים העוגות בביצה טרופה. מניחים אותן לתפיחה של כ-1/2 שעה.

10. אופים כ-10 דק' בחום 180 מעלות עד להזהבה יפה.

11. בינתיים שמים סיר קטן עם מים ודבש, מערבבים ומביאים לרתיחה.

12. כשהעוגות יוצאות מברישים בסירופ.

 

שנה טובה וטעימה....

 

וגם חלה מתוקה (אותו בצק, ללא מלית וללא הסירופ) שהכנתי לראש השנה:

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת