00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

שקשוקה חלומית

13/10/2014

אני נוהג להכין שקשוקה בסיר נמוך ורחב, כמובן שגודל הסיר מושפע מכמות האורחים (במקרה של הרבה אורחים אני משתמש בסיר של הדגים...)

מצרכים:

2 בצלים קצוצים

3 גמבות קלויות קצוצות

שיניים קצוצות מראש שום שלם

קופסת עגבניות מרוסקות (גדולה)

קופסת רסק עגבניות קטנה

2 כפיות סוכר

כף וחצי פפריקה מרוקאית

כפית שטוחה כמון

חצי כפית כורכום

כפית אבקת שום

כפית אבקת מרק עוף

מלח ופלפל

מים (לפי צורך)

שמן זית

כף פטרוזיליה מיובשת

פלפל חריף קצוץ (לא חובה)

ביצים לפי כמות הסועדים

אופן ההכנה:

מחממים את השמן זית בסיר ומטגנים את הבצל בערך 3 דקות ומוסיפים את השום, הגמבות הקלויות והפלפל חריף וממשיכים בטיגון עד השחמה קלה, מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד המים והביצים ומערבבים.

מעבירים ללהבה נמוכה, מוסיפים רבע כוס מים ומערבבים, ממשיכים בצימצום נוזלים עוד חצי שעה כשמידי פעם מוסיפים עוד 3 כפות מים ומערבבים.

מוסיפים את הביצים - שימו לב, אני יוצר בור ברוטב ושם רק את החלמון עם ממש קצת חלבון ככה יש שקשוקה אדומה ועמוקה ולא אדומה למטה ולבנה למעלה.

סוגרים מכסה, נותנים לביצים להתבשל ומוכן!!

אני מגיש עם לחם כפרי או חלה, סלט ירקות ופלטת גבינות (ראו תמונה) שמורכבת משולשים של גבינה צהובה וגאודה עיזים וקוביות של בולגרית עם זעתר וצפתית עם פפריקה מעושנת ואני גם מפזר ליופי ולטעם גם על הגבינות וגם על השקשוקה עלי בזיליקום טריים.

תהנו!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת