00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

רולדת דבש

רולדה טעימה ביותר, המשלבת דבש בתוך בצק העוגה וגם בקרם,ובציפוי קרמל אגוזים.

המצרכים:

לבצק:

4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

4 כפות סוכר

4 כפות דבש

1/4 כוס שמן

160 גר' קמח

1/4 כפית סודה לשתיה

1 כפית מחוקה אבקת אפייה

1 כפית גדושה קינמון

קורט ציפורן

 

לקרם:

1 מיכל (250 גר') שמנת מתוקה לקצפת

5 כפות דבש

1 אריזה של אינסטנט פודינג וניל

 

לציפוי קרמל ואגוזים:

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס מים

1/3 כוס שמנת מתוקה

40 גר' חמאה

70 גר' אגוזי פקאן סיני (פקאנים מסוכרים), שבורים גס

 

אופן ההכנה:

1. הכנת הבצק:

   - מקציפים את החלבונים והוסכר עד לקבלת קצף יציב.

  - בקערת מיקסר נוספת מקציפים את החלמונים עד שהם מסמיכים. מוסיפים את הדבש והשמן ומערבלים היטב.

 - שמים בקערה/ צלחת את הקמח, אב' אפיה, סודה לשתיה, קינמון וציפורן ומערבבים היטב.

 - מקפלים בעדינות 1/3 מכמות הקצף לתערובת החלמונים ולאחר מכן מקפלים את יתרת הקצף. לא לערבב - אלא לקפל!! (אחרת הקצף יצנח).

  - מפזרים מעל את תערובת הקמח ומקפלים בעדינות, מבלי לשבור את הקצף.

 - מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה (למשל בתרסיס פאם בעדינות).

 - מעבירים את הבלילה לתבנית ו מיישרים .

  - אופים כ-10 דק' עד שהרולדה מזהיבה.

- מוציאים, מקלפים את הנייר ומגלגלים בעזרתו את הרולדה. מניחים אותה לנוח עד לצינון מלא.

 

2. הכנת הקרם:

  - מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג והדבש עד לקבלת קצף אחיד וקשה.

  - פותחים את הרולדה. מורחים את המלית על העוגה שהצטננה (למשל ניתן להניח את הקרם בפס לאורך העוגה בחלק התחתון ואז לגלגל לרולדה או ניתן למרוח על כל העוגה ואז לסגור) ומגלגלים שוב לרולדה.

 

3. הכנת הציפוי:

    - שמים במחבת / סיר קטן את המים והסוכר ומביאים לידי רתיחה כמה דקות עד שהסוכר הופך לקרמל בהיר בצבע ענברי - זהירות שלא יישרף, לא לעבור את הצבע הענברי.

   - מוסיפים בזהירות את השמנת המתוקה ומערבבים (על ידי תנועות סיבוביות של הסיר/מחבת ולא כף). מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.

   - להוסיף לבסוף את האגוזים ולערבב. לכבות ולשפוך מעל הרולדה לציפוי מלא.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת