00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סודות של מטבח טוב

עלי מלאווח ממולאים בתמרים

31/12/2014

תמרים מכילים ברזל, מגנזיום, זרחן, מלחים, ויטמינים מהקבוצות A ו- B, חומצות אמינו חיוניות, חלבון והרבה אלמנטים חשובים אחרים. מדענים סבירים שאכילת 10 תמרים ביום מספקת לגוף שלנו את הכמות היומית של מגנזיום, נחושת וגופרית, כחצי מהצריכה היומית של ברזל וכרבע של הצריכה היומית של סידן.בנוסף יש תזונאים שטוענים שאכילת תמר אחד עם כוס חלב מספקת את הכמות המינימלית הנדרשת של החומרים המזינים. תמרים מכילים 23(!) סוגים של חומצות אמינו שלא קיימות בפירות אחרים. תמרים יבשים מכילים כ-60-65 אחוז סוכר - האחוז הגבוה ביותר בהשוואה לכל שאר הפירות.הסוכר הזה הוא פרוקטוז וגלוקוז ובניגוד לסוכרוז, אין בו תופעות ליוואי לגוף. סוכר מעובד מתמרים הרבה יותר בריא מסוכר מעובד מסלק. תמרים אינם מכילים כולסטרול ונשמרים היטב במקרר.

לפי המאפיינים התזונתיים אפשר להשוות את התמרים לדגנים. הם חיוניים לילדים,מבוגרים ונשים בהריון.תמרים טריים מתווספים למאכלים רבים: סלט פירות, מאפינס, עוגיות, ריבה וכל מיני מוצרי קונדיטוריה.

תמרים ידועים בתכונות הריפוי שלהם.תזונאיים מאמינים שאכילת תמרים משפרת את חיי המין של גבר,מחזקת את הלב,הכבד והכליות,מזינה את הדם, תורמת לחיזוק יכולתו של הגוף להתנגד לזיהומים שונים. תמרים חיוניים גם לסובלים מאנמיה ויתר לחץ דם,מרגיעים שיעול וליחה.סיבים תזונתיים הכלולים בתמרים מפחיתים את הסיכון למחלות הסרטן.

נורא שמחתי להשתתף בפעילות של שולחן התמר במועצת הצמחים שהעניקה לי במתנה ערכת תמרים מפנקת במיוחד וכל מי שרוצה לקבל מידע על תמרים מוזמן להיכנס לאתר

tmarim.org.il או למצוא "בא לי מתוק" בפייסבוק:

http://tmarim.org.il/?utm_medium=banner&utm_source=tapuz&utm_campaign=moetzet_hatamar_aug14&utm_content=dietanit

1 יח' - עלי מלאווח (מופשרים בטמ' החדר)

דבש

10-12 יח' - תמרים (חתוכים)

1 - ביצה (טרופה)

לציפוי:

2 כפות - סוכר

2 כפות - אבקת קקאו (לא שוקו)

6 כפות - חלב

50 גר' - חמאה

 

מחממים את התנור (180 מעלות).

מורחים על כל עלה מלאווח את הדבש,מניחים בקצה את התמרים,מגלגלים,חותכים ומסדרים על תבנית אפייה המכוסה בנייר האפייה.

מורחים את הביצה הטרופה ואופים בסביבות 20-30 דקות.

בסיר קטן מבשלים את תערובת הסוכר, הקקאו והחלב עד שהבלילה אחידה לחלוטין.

מכבים את האש,מוסיפים את החמאה ומערבבים.

שופכים את התערובת על חתיכות המלאווח ומצננים.

 

זהו:)

ולסיום סיכום קצר של 10 סיבות לאכול תמרים (לפי "תמר"):

1.תשובה בריאה לתשוקה למתוק

2. דל שומן ומופחת קלוריות

3. משביע

4. חטיף אנרגיע טבעי

5. בריאות מערכת העיכול

6. אספקת אנרגיה לפעילות גופנית

7. דל בנתרן - עשיר באשלגן

8. תורמים לבריאות הלב

9. מגוון זנים

10. ייבוש טבעי על העץ

 

המידע מתורגם מאתר:

http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-9843/

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Lena1307 אלא אם צויין אחרת