00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

פאי עוף

עוד רעיון לחג המתקרב. פאי עם עוף וירקות ובצק פריך. ללקק את האצבעות.

רכיבים:

בצק לפאי/קיש http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2449069

3 כרעיים עוף

3 גזרים

3 תפוחי אדמה

1 בצל שלם

1 בצל קצוץ

חצי חבילה פטריות שמפיניון טריות מנוקות וחתוכות לחתיכות קטנות

5 כוסות מים

1 כף גדושה אבקת מרק עוף

1 כף שטוחה מלח

חצי כפית פלפל שחור

6 כפות קמח

הוראות הכנה:

מכינים את בצק הקיש על פי ההוראות בקישור המצורף.

מכינים מרק עוף: שמים בסיר את העוף, תפו"א, גזר, בצל שלם, מים, אבקת מרק מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה. 

לאחר שהמרק התקרר קצת מוציאים ממנו את העוף וירקות וחותכים הכל - חוץ מהבצל - לקוביות קטנות. שומרים בצד. שומרים גם את המרק. זורקים/אוכלים את הבצל השלם.

מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל הקצוץ. מוסיפים את הפטריות, מטגנים כמה דקות. מוסיפים את הקמח. מטגנים 2 דקות. מוסיפים 4 כוסות ממרק העוף ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה, עד שמסמיך ואין גושים.

מוסיפים את הירקות והעוף לסיר עם הרוטב ומערבבים בזהירות.

מרכיבים את הפאי: מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים. שמים את החלק התחתון בתוך תבנית 26 עגולה ומשומנת. שופכים את הרוטב עם הירקות והעוף לתוך הבצק. מכסים בבצק הנותר. מושחים את הבצק בביצה טרופה, מחוררים אותו בעזרת מזלג לאיוורור ואופים כחצי שעה ב-190 מעלות עד שהפאי מזהיב. 

ניתן להכין גם בתבניות אישיות. ייתכן שיהיה צורך בכמות כפולה של בצק לצורך זה. לא מומלץ להכין כמות כפולה של בצק פריך במעבד המזון. אני מכינה בכל פעם כמות אחת. מוציאה את הכדור, ומכינה את הבצק הנוסף.

חג שמח!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת