00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

עוגת "נפוליאון" משודרגת

מן גרסה משונה לעוגת השכבות הרוסית ובין השכבות קרם בסגנון פטיסייר משודרג בטעם ריבת חלב. הבצק הזה למען האמת שונה מן הבצק המקובל בעוגת נפוליאון והוא יותר מן "קרפ" אפוי, אבל יצא טעים מאוד. לקראת ראש השנה המתקרב הוספתי אף קצת דבש לבצק עצמו....

שתהיה לנו שנה טובה ומתוקה, שנה של בריאות, ביטחון ושלום.

המצרכים:

לעוגה:

70 גר' חמאה, בטמפ' החדר - חתוכה לקוביות

70 גר' סוכר

1 כף גדושה דבש

2 ביצים M

200 גר' חלב

600 גר' קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

 

לקרם:

2 ביצים

2 כפות גדושות של קמח

1/2 2 כוסות חלב

1 צנצנת ריבת חלב (350 גר')

2 שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

הכנת שכבות הבצק:

1. מערבלים בקערת מיקסר את החמאה והסוכר, מוסיפים את הדבש וממשיכים לערבל לקרם אוורירי וקליל.

2. מוסיפים את הביצים אחת-אחת וממשיכים להקציף עד שעל אחת מהן נבלעת היטב.

3. מוסיפים את החלב 0בבת אחת) ומערבבים בעזרת כף לאחידות.

4. מערבבים קמח ואב' אפייה. מוסיפים 150 גר' מתערובת הקמח לתוך התערובת הקרמית, מחליפים את המקצפים לוו גיטרה ומערבלים במהירות איטית עד שהקמח נבלע, ממשיכים להוסיף תוך כדי ערבול לאט את יתרת הקמח עד שכולו נבלע בתערובת והבצק לא דביק יותר. מכסים ביריעת ניילון ומעבירים למקרר ל-1/2 שעה עד שעה.

5. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים (כדורים) שווים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל תבנית אפייה.

6. מניחים עלה בצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ודוקרים בעזרת מזלג (על מנת שלא יתפח).

7. אופים בחום 170-180 מעלות כ-4-5 דק' כל עלה. מצננים.

 

* לעוגה גבוה ניתן לחלק את העלים המוכנים והאפיים ל-2 באמצע, ככה שיצאו 16 עלים (תהיה עוגה יותר קטנה - אבל מאוד גבוה).

 

הכנת קרם:

1. מרתיחים את החלב בסיר קטן.

2. מערבבים בסיר בינוני את הביצים והקמח בעזרת מטרפה ידנית, שופכים לאט פנימה את החלב הרותח (והחם), תוך כדי בחישה. יש לדאוג שהביצים לא יתבשלו תוך כדי, ולכן מוסיפים החלב לאט תוך בחישה מתמדת.

3. מעבירים את הסיר עם החלב והביצים לאש וממשיכים לבשל על אש קטנה, תוך כדי בחישה מעגלית מתמדת, על מנת שלא יישרף. מבשלים ככה במשך כ-10 דק' או שהקרם מסמיך. מורידים ונותנים לו להתקרר מעט.

4. מוסיפים את ריבת החלב ובוחשים היטב לאחידות. נותנים לקרם להצטנן לגמרי.

5. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים פנימה לתוך הקרם הקר.

 

הרכבה:

מניחים עלה בצק ומעליו מורחים כ-2-3 כפות קרם, ממשיכים ככה הלאה עם כל שאר העלים.

משאירים עלה אחד ומפוררים אותו. בשכבה הכי עליונה מסיימים בקרם ומפזרים למעלה את פירורי העלה, כקישוט.

 

מצננים לפחות יממה. שומרים במקרר, נהנים.....

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת