88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

מסעדת מדיטה בירושלים

הוזמנתי לערב טעימות לבלוגרים וכתבי אוכל בכירים במסעדת מדיטה החדשה בירושלים.

מדיטה הינה מסעדה ים תיכונית תוססת במתחם בית הנציב בירושלים, בניצוחם של השף מוטי אוחנה, השף והבעלים של מסעדת "החצר" ושותפו – משה כהן. אחרי ההצלחה של מסעדת החצר, ביקורות מעולות וכמובן קהל רב ונאמן, הם החליטו למנף את ההצלחה גם למסעדה הזו.

המסעדה שוכנת במבנה מרהיב ביופיו ועצום, המשתרע על פני כ- 350 מ"ר, ובו ניתן לארח כ- 180 סועדים. המסעדה כמעין שילוב מושלם בין מסעדת ביסטרו מודרני למטבח הים-תיכוני הקלאסי.

המוטו של מדיטה הוא "מטבח תיכון חדש" - מסעדת ביסטרו שקהל היעד שלו הוא חובבי המנות הים תיכוניות האהובות והמוכרות, שמעונינים למצוא בהן טוויסט חדש ומעניין.

חייבת לציין שהמסעדה כשרה ואוחנה מוציא אוכל גורמה ובהחלט ממצב את עצמו כאחד מהשפים הבולטים ביותר. ובין מנות הדגל שלה: חציל בלאדי בטחינה, חמוסטה, כן כן גם אני מכינה, קרפצ'יו דג עם ארטישוק מוחמץ, פטריות שימאג' ועגבנייה

בנוסף אציין שהמנות שמוגשות לסועדים הן בשפע ומוגשות בכילים נאים בהחלט.

המסעדה ממש ליד הבית שלי, כך שאני הגעתי ראשונה. השף מוטי עשה לי סיבוב במסעדה וקצת הסברים. המקום נקי מאוד

הטאבון במסעדה ממנו מוציאים פוקאצ'ות ולחמים טעימים

החברים הגיעו, התיישבנו ולהלן המנות שהוגשו לנו והמחירים. קודם כל "לחיים"

פוקצ'ה ומטבלים: קרם חצילים עם סילאן מדהים, פעם ראשונה שאני נתקלת בקרם כזה טעים, הברקה של השף אוחנה, קרם לימון כבוש, פסטו, טחינה, שמן זית, זיתי קלמטה וירקות מוחמצים (18 ₪)

קרפצ'יו דניס שמוגש עם ארטישוק אלה רומנה, פטריות שימאג'י מוחמצות, אגוזי מקדמיה בוויניגרט עם זרעי עגבנייה (48 ₪) 

טונה עם וינגרט ווסאבי, סלט מלפפונים, גלדי בצל מוחמצים, קוויאר סויה (44 ₪)

ברבוניות מטוגנות בטמפורה עם מטבל מעניין מאוד של פלפלי שיפקה בצד. כאוהבת דגים מושבעת אהבתי מאוד

פילה דניס בקראסט טחינה, אגוזי מקדמיה, על סלט קינואה חמוציות ואגוזים (78 ₪) מנה מצויינת וטעימה אהבתי מאוד

סלט סביח: טחינה, לימון כבוש, קוביות חציל, עגבנייה, אריסה חריפה ועמבה (32 ₪).

הברקה של השף, סלט טעיםםםםםםםםם: סלט עלים (ארוגלה, רוקט, פטרוזיליה, בזיליקום, בצל ירוק, נענע) עם שקדים קלויים, ענבים, רימון, צנון (28 ₪)

פטה כבד אווז וכבד עוף בכריך לחם מחמצת עם ריבת עגבניות אניס ושומר ( 48 ₪).
גם למנה הזו לא התחברתי, חברי אהבו

טרטר בקר: בברוסקטת טוסטונים על מצע של איולי צ'יפוטלה וחרדל, בצל ירוק ופטרוזיליה (48 ₪)

קדרת בקר- בשר לחי עם ביף בורגיניון עם ניוקי תירס, ירקות שורש מבושל ביין אדום, סוכר, חומץ בלסמי (76 ₪)

סיגר שקדי עגל, ליה, אסאדו, לימון כבוש לצד סלט עגבניות וטחינה. (54 ₪). שלא תטעו במנה. המנה הזו היא אהבה פרטית של השף אוחנה, המראה פשוט אבל אל תתבלבלו, המילוי הוא שקדי עגל, שומן כבש (ליה) בשר אסאדו, לימון כבוש ואריסה. הוא מגיש אותם עם סלט עגבניות קטן וטחינה (54 ש"ח). אני אהבתי את המילוי ןפחות את הסיגרים, אבל המנה הזו היתה מוצלחת ביותר, מנה שעשויה כולה באהבה של השף

סטייק אנטריקוט עם חרדל, מלח גס ופלפל (מגיע עם ציפס) ( 94 ₪) - טעיםםםםםם

פילה בקר עם כבד אווז ברוטב יין אדום וחומץ בלסמי על מצע גראטן תפוחי אדמה (140 ₪)

מנה של חלקי פנים: טחול, לבבות, שקדי עגל, חוט שדרה, עם עגבניות שרי ופטרוזיליה, פלפל חריף, לימון כבוש וציר בקר (56 ₪).
לצערי המנה הזו לא היתה טעימה לי

נקניקיות מרגז עם תפוחי אדמה, בטטה ובצלצלי שרלוט (48 ₪).

ו - מקום לקינוחים שבקושי נשאר

 בסבוסה וסורבה: עוגת סולת עם אפרסק, ענבים, סירופ פטל ונענע על סורבה קוקוס, מנגו ותות. (32 ₪)

טארט טופי- גאנש שוקולד עם קרם טופי, פניני שוקולד ובוטנים מלוחים  (34 ₪)

 מוס שוקולד- עם פניני שוקולד, פצפוצי אורז וקראנץ' נוגט ( 34 ₪)

לסיום: מסעדת מדיטה, מסעדת שף אמיתית, אוכל עשוי מחומרי גלם טריים שמוכן בקפדנות והרבה אהבה.

ממליצה מאוד וכדאי לכם להיות בסביבה של השף אוחנה, הוא שף שחולם על אוכל וכשהוא חולם, אתם רק תרוויחו.

כתובת המסעדה: דרך חברון 101, בית הנציב, ירושלים טל' 053-7933470    שעות פעילות: א-ה 12:24        יום ו' מ-12:00 עד כניסת שבת

ארוחת הטעימות במסעדת מדיטה עולה 180 ₪

מספר המנות ואופיין נקבע במקום על פי השף

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת