00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

קוקילידה

מתכון מגניב קליל ומרשים של קרין גורן.

רכיבים

200 ג' חמואה

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס סוכר חום כהה

1 ביצה

רבע כוס חלב

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת סודה לשתיה

חצי כפית מלח

1.5 כוסות שוקולד צ'יפס (חבילה של 300 ג')

1 ליטר גלידת וניל שהושארה 10 דקות על השיש

הוראות הכנה:

מקציפים חמאה, סוכרים, וביצה 2 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים חלב, וניל, סודה לשתיה ומלח. מערבבים. מוסיפים את הקמח כוס אחר כוס ומערבבים. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים קלות. 

בעזרת כף יוצרים עוגיות עגולות, פחות או יותר בגודל אחיד. קרין אוהבת עוגיות גדולות. לטעמי זה יותר מדי לאדם אחד, ואני בעד עוגיות קטנות בקוטר עד 2.5 ס"מ. זיכרו שהן עוד מתפשטות קצת.

אופים את העוגיות במשך כשמונה דקות בחום של 190 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות קצת בחלקן התחתון.

מצננים את העוגיות. מניחים עוגיה הפוכה על השיש. שמים עליה כדור גלידת וניל, ומכסים בעוגיה נוספת. מועכים עד שהגלידה מבצבצת מכל הצדדים ומכניסים לקופסה. מקפיאים ומוציאים 5 דקות לפני ההגשה מהפריזר.

אומנם העוגיות לא שוקולדיות, אז זה לא בדיוק כמו קוקילידה קנויה - אבל בהחלט שווה!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת