00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

תפוח בדבש וגם אלתור חדש

מה חגים? איך חופשה בגן? למה תפוח בדבש ? ומה עם הדיאטה? (שוב הלכה וקחו בחשבון שגם לא תשוב בקרוב).
עוד שנה עברה-חלפה, עוד ערב חג מתקרב,עוד קינוחים צריך להספיק. אז הינה אני ניסיתי בינתיים שני מתכונים מתוקים במיוחד אשר משלבים בתוכם גם מהתפוחים וגם מהדבש המסורתיים בתור הבטחה עסיסית לשנה מתוקה, פוריה ומהנה.
לא פשוט מדי, לא מסובך מדי, טעים וטוב, בדיוק כמו שאני אוהבת. 

 

תיהנו חברים!

 

 

 

*מקור המתכון (ברוסית) נמצא כאן*

 

פאי תפוח בדבש
הרכיבים( לתבנית מתפרקת בכותר 20 ס"מ):
לבצק
200 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
4 כפות מי קרח
למלית
3 תפוחי גרני סמיט
2 ביצים
מיץ מ1/2 לימון
200 גרם דבש
קינמון, ציפורן לפי הטעם
שקדים פרוסים לקישוט

 

ההכנה:
לבצק
שמים את הרמח והחמאה בקערת מעבד המזון ומעבדים בפולסים קצרים רק עד לקבלת תערובת פירורית לא אחידה.
מוסיפים את מי הקרח ומפעילים עוד פעם-פעמים עד שהמים נספגים וחופן של פירורים נמעך ביד לבצק.
מעבירים את הפירורים לגליון ניילון נצמד ואוספים-מועכים לכדור בצק. חשוב מאוד לא ללוש!
משטחים את הכדור לעיגול שטוח מעט ומעבירים לקירור של חצי שעה.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים אותו אל התבנית, משטחים בידיים עד לכיסוי התחתית ויצירת דפנות בגובה של כ-4 ס"מ.
מחזירים את התבנית למקרר עד התיצבות (אפשר גם למקפיא).
מחממים תנור ל-200 מעלות.
למלית
קולפים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות בעובי של כ-3 מ"מ.
מסדרים ע"ג הבצק הקר ומכניסים לאפיה של 20 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט.
בזמן שהפאי בתנור טורפים היטב את הביצים עם מיץ הלימון.
מוסיפים בהדרגה את הדבש וממשיכים לטרוף עד לקבלת בלילה אחידה.
אם רוצים מוסיפים את הקינמון והציפורן.
יוצקים את הבלילה על עוגה חמה, מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
מורידים את חום התנו ל-160 מעלות ואופים 35-40 דקות נוספות עד שהמלית מתיצבת.
מוציאים מהתנור ומצננים ע"ג רשת. מומלץ להגיש חמים.

 

הערות ותובנות לאחר הרעלת סוכר קטנה:
ניתן להכין את הבצק ללא עזרתו של מעבד מזון, חשוב להקפיד ולא להתעסק עם הבצק יותר מדי כדי לא לקבל יציקה.
הפאי יוצא ממש-ממש מתוק, בסגנון של משהו עם טופי כזה , ראו הוזהרתם! לא יודעת איך אפשר לשפר זאת ואם הורדת כמות הדבש לא תפגע ביציבות המלית.
חשוב לדאוג וליצור שוליים גבוהים מספיק אחרת המלית תגלוש אל התבנית, אני נאלצתי לשפוך כ-1/4 מהבלילה כי לא היה מספיק גובה.
אחרי שיוצקים את המלית על התפוחים הם מתחילים לצוף מעט, לכן יש להיזהר בזמן החזרת התבנית אל התנור כדי שה"עיצוב המוקפד" לא יהרס מדי.
שכבת התפוחים העליונה נשארה לי לא מכוסה בבלילה והתפוחים התיבשו ולא נאפו טוב.כדאי לדאוג להטביע אותם היטב לפני האפיה.



 

*****************************************************************************************************************************************************************************

וזו עוגת טורט מושקעת ומאולתרת אשר מתבססת על כמה מתכונים במקביל.
הרעיון הגיע מכאן ואז הבסיס למתכון מכאן ואז שילבתי את התפוחים מכאן והקרם הוא פשוט קצפת עם מעט דבש ופודינג. וואלה יצא טעים! לא טארט טאטין שזה לטעמי עוגת התפחים האולטימטיבית אבל מאוד מרשים וגם מאוד מוצלח. אני מרוצה מהפאזל המאולתר שלי!

 

 

 

 

 

טורט תפוחים חגיגי
הרכיבים:
לטורט
3 ביצים בטמפ' החדר
50 גרם סוכר לבן
50 גר' סוכר חום כהה
קורט מלח
1 כף שמן קנולה
100 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כפית קינמון טחון+ קורט ציפורן+קורט פלפל אנגלי (או לפי הטעם)
50 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
לקרם וניל
375 מ"ל (מיכל וחצי) שמנת להקצפה, קרה מאוד
1 כף דבש
2 כפות אבקת פודינג וניל
לתפוחים בקרמל
3 תפוחי גרני סמיט קטנים
גרידה ומיץ מלימון בינוני
2 כפות דבש
100 גרם סוכר
20 גרם חמאה

 

ההנה:
הכנת הטורט
מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בגליון נייר אפיה משומן מעט.
שמים בקערת המיקסר את הביצים, את שני סוגי הסוכר והמלח ומקציפים 5-8 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
מנמיחים את מהירות הערבול ויוצקים את השמן, מערבלים עד שנטמע.
מנפים לקערה נפרדת את הקמח עם אבקת האפיה והתבלינים.
מנפים שנית אל קערת הביצים ומתחילים לקפל בזהירות מבלי לשבור את הנפח.
לקראת סיום מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את הבלילה אל התבנית ומיישרים.
אופים 6-10 דקות עד שהטורט מתיצב וקפיצי למגע.
מוציאים מהתנור ומכסים במגבת מטבח נקיה. משאירים לצינון מלא.
התפוחים
קולפים את התפוחים, מרוקנים את הליבות וחותכים לקוביות קטנות (עד 1 ס"מ לערך).
יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים מהגרידה, מערבבים.
שמים את הסוכר והדבש בתוך מחבת עם תחתית כבדה ומחממים על אש גבוהה עד שהכול נמס ומגיע לצבע חום-זהוב.
מנמיחים את החום ומוסיפים את החמאה, מערבבים עד שכל החמאה נמסה ומתערבבת עם הקרמל.
מוסיפים את התפוחים בבת אחת ומערבבים עד שכל הקוביות מצופות בנוזל.
מבשלים 2-3 דקות עד שהתפוחים מתרככים, אך עדיין שומרים על צורתם.
בעזרת כף מחוררת מוציאים את קוביות התפוחים לצלחת נקיה ומצננים.
הקרם
יוצקים את השמנת אל קערת המיקסר, מוסיפים את הדבש והפודינג ומקציפים לקצפת יציבה.
הרכבת הטורט
מיישרים את הטורט בעזרת סכין חדה עד לקלבת מלבן ישר.
מחשבים אורך של כל רצועה וחותכים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה מאוד.
מניחים רצועת טורט אחת על צלחת הגשה ומורחים בעזרת מברשת מעט מהנוזלי התפוחים שנותרו במחבת.
מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנטר עגול בכותר של כ-1 ס"מ ומזלפים פסים צמודים ליצירת שכבת הקרם אחידה.
מפזרים מעל באופן חופשי 1/3 מקוביות התפוחים.
חוזרים על הפעולה שנית עם שבת בצק נוספת.
חוזרים על הפעולה למעט שלב הוספת התפוחים גם עם השכבה השלישית ומכסים ברצועת בצק אחרונה אותה מספיגים במעט מנוזלי התפוחים.
מעטרים בקצפת שנותרה ואם רוצים מוספים מעט מקוביות התפוחים ומפזרים מעט קינמון מסביב.
מכסים ומעבירים למקרר למס' שעות לספיגת הטעמים.

 

 

הערות, תובנות ומיני הצעות יעול מהורהרות:
הטורט הזה יצא מעולה!!! המתכון הוא פשוט מציאה (וגם פרווה) ואני שומרת אותו כמתכות בסיסי בו בטוח אשתמש בעתיד.
את התבלינים בטורט תווסתו לפי הטעם כמובן, אפשר להעמיק עם ג'ינג'ר, אגוז מוסקט וכו' המסורתיים יותר בעוגות דבש.
ארבע שכבות זה אולי מרשים אבל קצת מוגזם וגם דורש יותר עבודה. הכול כמובן עניין של טעם אך לדעתי הייתי מצמצמת ל-3 שכבות בלבד.
עוד שינוי לפי הטעם שהייתי עושה-יורדת בשכבת התפוחים ל-1 במקום 2, קצת אינטנסיבי ומעט שתלטני. עם שלוש שכבות של טורט ושכבה אמצעים בודדת של תפוחים זה יהיה נהדר.
אם תחליטו ללכת על השינויים תזכרו כמובן לקצץ בכמות התפוחים במתכון, כי גם ככה בערך 1/3 מכל התפוחים נותרו ללא שימוש וגם 1/4 כוס של קרמל.
גם הקרם קצת לא הכי מרשים, צריך כאן קרם פטיסייר למשל, אבל זה כבר עניין של זמן/סבלנות/נחישות ועוד.
בסך הכול אני מכתירה את האלתור כהצלחה, הפרנקישטיין הזה יצא מוצלח מעל המצופה אם נשקלל את הכול- מתכון פשוט יחסית, זמן הכנה לא היסטרי וטעם ממש-ממש טוב, אז הינה לכם טורט חגיגי מיוחד ומרשים.

 

 

אולי עוד יזדמן לי לנסות שטרודל מבצק פילו וגם עוגת דבש עם פטיסייר לימוני. עוד הבטחה מתוקה, בעיקר לעצמי... אז אל תתפסו אותי במילה, זה עשוי לקחת זמן עד שנה הבאה :-)

 

 

בהצלחה ובתיאבון! ושיהיה מתוק מדבש!

 



 



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת