00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

גלידה ביתית בטעם ריבת חלב עם ריפל וחתיכות בראוניז (ללא מכונה)

המצרכים:

לגלידה:

1/2 קופסאת חלב מרוכז

1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1 כפית תמצית וניל

2 כפות גדושות של ריבת חלב, איכותית

 

לריפל שוקולד:

20 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות

1 כפית גדושה של ממרח "לואקר"

1 כף חלב

 

לבראוניז:

100 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות

100 גר' חמאה

2 ביצים

1/4 כוס סוכר

1 כף אבקת נוגט

1/4 כוס קמח

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת הבראוניז (הם צריכים להתקרר טיפה לפני שמוסיפים אותם לגלידה):

    ממיסים יחד שוקולד וחמאה.

    מוסיפים סוכר ומלח, ומערבבים היטב עם מקצף ידני.

    מוסיפים את הביצים אחת אחת, לתערבות אחידה.

    מוסיפים את הקמח ואבקת הנוגט ומערבבים לאיחוד והבלעת הקמח.

    מעבירים לתבנית (בערך בגודל אינגליש קייק חד פעמית)

    אופים כ-8-10 דק' בחום 180 מעלות.

    מצננים את העוגה.

    חותכים לקוביות קטנות. רוב הסיכויים שלאחר הכנת הגלידה ישארו לכם עוד כ-1/2 עוגה שפשוט תוכלו לזלול בהנאה (או להגיש אח"כ לצד הגלידה).

2. שמים בקערת מערבל את השמנת המתוקה ומקציפים כ-2 דק'.

    מורידים מעט את מהירות המיקסר, מוסיפים את החלב המרוכז ותמצית הוניל ומקציפים עוד כ2-3 דק', לקצפת רכה.

    מוסיפים את ריבת החלב ונותנים ערבוב קטן במיקסר, רק לאיחוד הריבה בקצפת.

3. הכנת הריפל: שמים בצלחת/ קערה מתאימה למיקרוגל את השוקולד, הממרח "לואקר" והחלב. ממיסים בפולסים קצרים רק עד להמסה. בין הפולסים מערבבים היטב עם כף לאיחוד. 

4. מעבירים את הגלידה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית. שמים חתיכות מהבראוניז ומזלפים פסים של הריפל, מערבבים ומוסיפים מעל עוד פסים של הריפל בצורה גלית.

5. שמים במקפיא, לפחות ל-6 שעות.

 

נהנים מגלידה טעימה ביותר שהכנו לבד בבית ובלי מכונה, ואפילו יותר טעים מגלידת "בן וג'ריס".....

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת