00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

הקציצות-קציצות על מצע בצל מקורמל

הקציצות הכי טעימות שיש 

מרכיבים :

לבצל המקורמל:

2 בצלים קלופים ופרוסים
3 כפות סילאן/דבש
כפית סוכר חום
מים

לקציצות:

לקציצות:
1 ק"ג בשר טחון מ-700 גרם בקר (עדיף צלעות) 300 גרם בשר כבש (10% שומן)
1 כפית ראס אל חנות (קינמון, ציפורן ואניס)
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
צרור כוסברה/ פטרוזיליה
1 כף אריסה חריפה

לרוטב:

1/2 קילו בצלי פנינה קלופים
3 כפות שמן זית
1 כפית טימין
1 מקל קינמון חצוי
2 כוכבי אניס
2-3 כוסות ציר (בקר,ירקות,עוף, במידה ואין אפשר להשתמש במים)
אבקת אגוז מוסקט

לריבת בצל:

3 בצלים לבנים פרוסים דק
3 כפות שמן זית
כף סילאן
קמצוץ קינמון
1/2 כוס מים

להגשה:

100 גרם שקדים לבנים פרוסים קלויים

אופן ההכנה:

1. הבצל המקורמל: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל הפרוס עד להזהבה. מוסיפים סילאן וסוכר חום ומבשלים על אש נמוכה. מוסיפים מים ומבשלים כחצי שעה עד להתאדות הנוזלים.
 
2. הקציצות: בקערה מערבבים את הבשר היטב ומוסיפים את התבלינים, הכוסברה/ פטרוזיליה הקצוצה והאריסה (אין צורך בביצה, יש מספיק חלבון בבשר וע"י עיבוד נכון רקמות הבשר "משתחררות" ודואגות לקשירה נכונה).
 
3. משמנים מעט את הידיים ומכינים קציצות שטוחות בגודל כדור פינג פונג מעוך. מניחים על נייר אפיה ומכניסים למקרר לשעה.
 
4. הרוטב: בזמן ההמתנה מחממים בסיר שטוח שמן זית ומטגנים את בצלי הפנינה השלמים במשך מספר דקות בתוספת טימין. מוסיפים סילאן, מלח ופלפל ואת הנוזלים. מוסיפים מקל קינמון וכוכב אניס ומבשלים כ-10 דקות (למיזוג טעמים) ולאחר מכן מוציאים.
 
5. מחממים מחבת פסים (ללא שומן) לטמפרטורה גבוהה וצורבים את הקציצות כחצי דקה מכל צד (השומן שבבשר הוא השמן של הטיגון). צריבת הקציצות "תסגור" את הבשר ועסיסיות הקציצה מובטחת. בסיום מניחים על נייר סופג (לספיגת שומן עודף).
 
6. מסדרים את הקציצות בסיר עם בצלי הפנינה בצורה סיבובית. גובה הנוזל צריך לכסות את הבצל או להגיע עד תחתית הקציצות.
 
7. מבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות. לפני ההגשה מגרדים מלמעלה מעט אגוז מוסקט. מסדרים בטאג`ין את הבצל ועליו את הקציצות.
 
8. ההגשה: במחבת ללא שמן קולים שקדים לבנים פרוסים ומפזרים מעל הקציצות. על התבשיל מוסיפים ריבת בצל. מומלץ להגיש לצד קוסקוס או אורז.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת